Nuntius: Ελπίδες για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις

Οι θετικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο Πεκίνο συνέβαλαν επίσης στην επενδυτική ψυχολογία.

Nuntius: Ελπίδες για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις

Οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά για πέμπτη διαδοχική ημέρα, καθώς ο κατασκευαστικός δείκτης (PMI) της κινεζικής Caixin Services ξεπέρασε τις προσδοκίες και έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2018, επιβεβαιώνοντας την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Ομοίως, ο κατασκευαστικός δείκτης PMI των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης άγγιξαν επίσης τις προσδοκίες, παρά το γεγονός ότι η έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Οι μετοχές εταιρειών παραγωγής ημιαγωγών, για τις οποίες έχουμε θετική άποψη, ενισχύθηκαν σημαντικά, καθώς οι επενδυτές έχουν ενδυναμώσει τις θέσεις τους, εν αναμονή του τέλους του πτωτικού κύκλου.

Οι θετικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνέβαλαν επίσης στην επενδυτική ψυχολογία. Με τις εμπορικές συνομιλίες στην Ουάσινγκτον, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ντέιβιντ Περντέ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν «μέχρι και τις τελευταίες ημέρες», με αντιπροσώπους να ασχολούνται με «τα τελευταία μεγάλα θέματα». Ο οικονομικός σύμβουλος των ΗΠΑ Larry Kudlow σχολίασε την «καλή πρόοδο» από τις δύο πλευρές.

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι συναντήθηκε χθες με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, για να προσπαθήσει να επιτύχει έναν συμβιβασμό και με τις δύο πλευρές, χαρακτηρίζοντας τις συνομιλίες «εποικοδομητικές». Το Κοινοβούλιο απέρριψε χθες ένα σενάριο «χωρίς συμφωνία» για το Brexit. Η βρετανική λίρα σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1,3175 έναντι του αμερικανικού δολαρίου και παραμένουμε θετικοί για το νόμισμα.

Οι παγκόσμιες ομολογιακές αποδόσεις αυξήθηκαν, ενώ το δολάριο υποχώρησε ελαφρώς κατά 0,3%, καθώς η οικονομική τάση ανακάμπτει και οι ελπίδες για ένα soft Brexit ενισχύονται. Οι αποδόσεις των αμερικανικών δεκαετών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 5 bps σε 2,52%, ενώ οι αποδόσεις του βρετανικού χρυσού αυξήθηκε κατά 9 bps.

 

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες: keystock.com (forex, CFDs σε μετοχές και εμπορεύματα)

key4trade.com (CFDs σε κρυπτονομίσματα)

Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video