Nuntius: H συντηρητική «διάθεση» παραμένει στις αγορές

Αν και το θεμελιώδες σκηνικό για τις μετοχές παραμένει θετικό, συνεχίζουμε να συμβουλεύουμε μια επιλεκτική προσέγγιση για τις νέες επενδύσεις σε μετοχές, δεδομένης της ακραίας μεταβλητότητας, τονίζει η Nuntius.

Nuntius: H συντηρητική «διάθεση» παραμένει στις αγορές

Η συντηρητική διάθεση εξαντλήθηκε χθες στις παγκόσμιες αγορές, καθώς οι μετοχές υποχώρησαν, το πετρέλαιο υποχώρησε και το δολάριο αυξήθηκε. Ο δείκτης S & P 500 υποχώρησε 1,8%, γεγονός που οφείλεται στην απότομη πτώση των μετοχών ενέργειας και στη συνεχιζόμενη πτώση των τεχνολογικών μετοχών.

Οι εμπορικές εταιρίες λιανικής πώλησης πιέστηκαν και αυτές, αφού τα αποτελέσματα του τριμήνου τους έπεσαν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Στα οικονομικά νέα, ο στεγαστικός τομέας ξεκινάει να ανακάμπτει, αν και αυτό προκάλεσε μια σιωπηρή αντίδραση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump προσπάθησε επίσης να εισάγει μια ένδειξη αισιοδοξίας στις εμπορικές συνομιλίες. Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε ότι οι κυβερνητικές επαφές μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πιστεύει ότι η Κίνα θέλει να επιτύχει μια συμφωνία. Παρ 'όλα αυτά, δεν συνέβαλε στην αποφυγή πτώσης της αγοράς. Αν και το θεμελιώδες σκηνικό για τις μετοχές παραμένει θετικό, συνεχίζουμε να συμβουλεύουμε μια επιλεκτική προσέγγιση για τις νέες επενδύσεις σε μετοχές, δεδομένης της ακραίας μεταβλητότητας.

Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου κέρδισε 0,7% λόγω των δεδομένων σχετικά με κέντρα υγείας και τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια στις μετοχές. Η GBP υποχώρησε κάτω από 1,28 σε ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ, καθώς η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, μπορεί να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για συνομιλίες για το Brexit. Ενώ η προσπάθεια να εκδιωχθεί από την πρωθυπουργία φαίνεται να έχει σταματήσει, η GBP θα μπορούσε να παραμείνει αμετάβλητη στο εγγύς μέλλον.

Το πετρέλαιο WTI υποχώρησε 6,6%, καθώς οι φόβοι για αύξηση της προσφοράς κυριάρχησαν, παρά την προοπτική του ΟΠΕΚ να ανακοινώσει μια περικοπή παραγωγής στην επόμενη συνεδρίασή του.

 

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
210 3350500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
keystock.com
key4trade.com
Interactive brokers

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

*Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video