Eurobank Equities για Quest: Η πληροφορική τροφοδοτεί την ανάπτυξη

Οι εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής για την πορεία των οικονομικών μεγεθών τα επόμενα χρόνια. Ποια είναι η αποτίμηση και η εκτίμηση για την τρέχουσα τιμή της μετοχής.

Eurobank Equities για Quest: Η πληροφορική τροφοδοτεί την ανάπτυξη

Η Quest ανέφερε ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων για το 2023, με τις πωλήσεις και το EBITDA να αυξάνονται κατά 16% σε ετήσια βάση, λόγω της καλύτερης από την αναμενόμενης πάνω γραμμής σε εμπορικές δραστηριότητες και υπηρεσίες πληροφορικής, που διήλθαν στις γραμμές EBITDA, σημειώνει η Eurobank Equities σε ανάλυσή της για την Quest που διενεργήθηκε με τη χορηγία της τελευταίας.

Ως αποτέλεσμα, η Quest είδε το περιθώριο EBITDA της να παραμένει αμετάβλητο στο 7% το 2023. Τα βασικά στοιχεία επηρεάστηκαν ελαφρώς από τα αυξημένα καθαρά οικονομικά μεγέθη και τη δυσμενή επίδραση της βάσης (έκτακτα κέρδη το 2022), με αποτέλεσμα τα καθαρά κέρδη να αυξηθούν κατά 8,2% σε ετήσια βάση στα 44,8 εκατ. ευρώ το 2023.

Εξετάζοντας το τρέχον έτος, η διοίκηση του ομίλου αναμένει θετική ανάπτυξη σε όλες τις γραμμές, με επικεφαλής κυρίως τις υπηρεσίες πληροφορικής και τις επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, και συγκεκριμένα κάνει λόγο για: 1) διψήφια αύξηση στις υπηρεσίες πληροφορικής (ανεκτέλεστο άνω των €550 εκατ.), 2) επιταχυνόμενη ανάπτυξη στις υπηρεσίες ταχυμεταφορών (έναντι +6-7% το 2023), 3) ήπια αύξηση των εσόδων από εμπορικές δραστηριότητες, με αρκετά σταθερά κέρδη προ φόρων και 4) θετική ανάπτυξη στον κλάδο ΑΠΕ χάρη στις νέες επενδύσεις. 

Η χρηματιστηριακή περιμένει έσοδα στα 1.300 εκατ. ευρώ το 2024 (+8,6%) με αύξηση 8% στον ετήσιο ρυθμό αύξησης (CAGR) έως το 2026. Στο μέτωπο της κερδοφορίας, διατηρεί αμετάβλητο το περιθώριο EBITDA γύρω στο 7%, προβλέποντας έτσι EBITDA €90 εκατ. το 2024 (+8% σε ετήσια βάση), που θα αυξηθεί σε €104 εκατ. έως το 2026.

Η Quest διαπραγματεύεται αυτήν τη στιγμή περίπου 7x τον προβλεπόμενο για φέτος δείκτη EV/EBITDA, με discount δηλαδή 10% έναντι της ομοτίμων της. Πιστεύουμε ότι η τρέχουσα αποτίμηση αποτελεί μια πειστική πρόταση ανταμοιβής κινδύνου, που υποστηρίζεται από τις σταθερές προοπτικές ανάπτυξης και την προοπτική για αύξηση των αποδόσεων των μετόχων (>4% μερισματική απόδοση) ή/και την κρυστάλλωση της αξίας που σχετίζεται με συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video