Eurobank Equities: Τιμή στόχος τα 8,2 ευρώ για την Entersoft

Σύσταση «αγορά» δίνει για την μετοχή η χρηματιστηριακή στην έκθεση με την οποία ξεκινά την κάλυψη της εταιρείας. Την κατατάσσει στους ηγέτες στον κλάδο της.

Eurobank Equities: Τιμή στόχος τα 8,2 ευρώ για την Entersoft

Η Entersoft είναι μια κορυφαία ελληνική εταιρεία λογισμικού που ασχολείται με την ανάπτυξη και διανομή επιχειρηματικού λογισμικού και την παροχή aftersales, σημειώνει η Eurobank Equities σε ανάλυσή της με την οποία ξεκινά την κάλυψη της μετοχής. Δίνει σύσταση «αγορά» και τιμή στόχο τα 8,2 ευρώ.

Η εγχώρια αγορά επιχειρηματικού λογισμικού δεν έχει δείξει σημάδια επιβράδυνσης από την έναρξη της πανδημίας, ενισχυμένη από την ευρεία ζήτηση για ψηφιοποίηση και 3 δισ. ευρώ σε διαθέσιμη χρηματοδότηση για τέτοια έργα (π.χ. Ταμείο Ανάκαμψης, διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ). Αναμένουμε να παραμείνει ισχυρή η εγχώρια ζήτηση μεσοπρόθεσμα, υποστηριζόμενη από παράγοντες όπως η ανάγκη για αναβαθμίσεις παλαιών συστημάτων ERP και τα χαμηλά επίπεδα υιοθέτησης λύσεων SaaS που βασίζονται σε cloud. 

Η Entersoft είδε τα έσοδά της να επαναπροσδιορίζονται στα 29,6 εκατ. ευρώ το 2022, σε επίπεδα πάνω από 90% υψηλότερα από το 2019, κυρίως λόγω της οργανικής ανάπτυξης (δηλ. επέκταση της βάσης πελατών, cross-selling/upselling). Κοιτάζοντας μπροστά η Eurobank Equities προβλέπει σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης εσόδων (CAGR) 17% στην τριετία έως το 2026e.

Χάρη στην ισχυρή του ικανότητα δημιουργίας ρευστότητας, ο όμιλος παραμένει άνετα ταμειακά θετικός και εκτιμάται ότι ολοκλήρωσε το 2023 με καθαρή ταμειακή θέση 2 εκατ. ευρώ, παρά την υψηλή δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών τα τελευταία 2 χρόνια.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video