Euroxx: Σύσταση overweight για ΓΕΚ Τέρνα, τιμή-στόχος τα €20,2

Με βάση τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, η μετοχή τελεί υπό διαπραγμάτευση για το 2025 με δείκτη αποτίμησης P/E στις 6,2 φορές και δείκτη EV/EBITDA στις 9,3 φορές.

Euroxx: Σύσταση overweight για ΓΕΚ Τέρνα, τιμή-στόχος τα €20,2

H Euroxx Χρηματιστηριακή ξεκινά την κάλυψη της ΓΕΚ Τέρνα με σύσταση overweight και τιμή- στόχο τα 20,2 ευρώ ανά μετοχή. H χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο όμιλος ΓΕΚ Tέρνα αποτελεί μια μακροπρόθεσμη επενδυτική περίπτωση για το ΧΑ, με σημαντικό χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων και επενδύσεων σε ΑΠΕ.

Η χρηματιστηριακή αποτιμά τη ΓΕΚ Tέρνα και εφαρμόζοντας discount 20% για τη διάρθρωση ομίλου, εξάγει τιμή-στόχο 20,2 ευρώ ανά μετοχή, προσφέροντας 44% περιθώρια ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Euroxx Χρηματιστηριακής, η μετοχή διαπραγματεύεται για το 2025 με δείκτη αποτίμησης P/E στις 6,2 φορές και δείκτη EV/EBITDA στις 9,3 φορές. Η εταιρεία θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κατασκευαστικής δραστηριότητας στο μέλλον, αντιπροσωπεύοντας υπογεγραμμένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο ύψους 3,2 δισ. ευρώ, με άλλα 2,2 δισ. ευρώ να εκκρεμούν προς υπογραφή. Το χαρτοφυλάκιο της ΓΕΚ αποτελείται κυρίως από αυτοκινητόδρομους με ορατό και επαναλαμβανόμενο EBITDA και με μέση διάρκεια ζωής άνω των 20 ετών.

Στον τομέα της παραγωγής ενέργειας, η ΓΕΚ Tέρνα κατέχει μερίδιο περίπου 37% στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μια ελληνική εταιρεία ΑΠΕ, η οποία διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 1,2 GW σε αιολική ενέργεια και στόχο να ξεπεράσει τα 3,0 GW μέχρι το 2030. Στον σχεδιασμό είναι η επέκταση του αποτυπώματος στην ηλιακή ενέργεια και την υδροηλεκτρική ενέργεια αντλησιοταμίευσης, ενώ έχει επίσης έκθεση στην παραγωγή θερμικής ενέργειας.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video