ΧΑ: Bραχυπρόθεσμο σήμα αγοράς για Γενικό Δείκτη

Τι αποκαλύπτει η τεχνική ανάλυση για την πορεία του χρηματιστηρίου. Ποιος κλάδος συγκεντρώνει το υψηλότερο ενδιαφέρον. Τι θα σηματοδοτήσει μια πιθανή διόρθωση. Οι στηρίξεις και οι αντιστάσεις για το Γενικό Δείκτη.

ΧΑ: Bραχυπρόθεσμο σήμα αγοράς για Γενικό Δείκτη
Η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά και η πτώση που συντελείται στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές προσδίδουν μια καλή αφορμή για διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Ειδικότερα, η έκθεση του ΔΝΤ αναφορικά με τις τράπεζες και το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους, θεωρεί ότι, ίσως, χρειαστούν επιπλέον χρήματα για να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες τους.

Η ανωτέρω αφορμή δίνει ευκαιρίες «αποσυμπίεσης» μιας έντονα ανοδικής αγοράς από ξεκίνησε από τις 19–20 Μαΐου.

Στο κέντρο των εξελίξεων λοιπόν, δείχνει να βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος, όπως άλλωστε προκύπτει και από το αμείωτο ενδιαφέρον που δείχνουν μέσω των συνεχών εκθέσεών τους, οι ξένοι οίκοι.

Με δεδομένα το αμείωτο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την ελληνική αγορά και την μέχρι τώρα απρόσκοπτη ροή των ξένων κεφαλαίων στην χώρα μας, σε αυτή την φάση θεωρείται ευκαιρία επανατοποθέτησης οποιαδήποτε σημαντική διόρθωση.

Με ενδιαφέρον για την εξωστρέφεια του ελληνικού χρηματιστηρίου αντιμετωπίζεται και το διήμερο road show στη Νέα Υόρκη.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης δείχνει πάνω από τα όρια των κινητών μέσων όρων των 30, 50, 90 και 200 ημερών. Η ανοδική διάσπαση του κινητού μέσου των 200 ημερών περίπου στις 23 Μαΐου ήταν ευχάριστη εξέλιξη.

Παράλληλα ο Γενικός Δείκτης κινείται κοντά στο άνω όριο του εύρους διακύμανσης των Bollinger Bands.

Σε συνέχεια, ο τεχνικός δείκτης Μacd (Σύγκλιση-Απόκλιση Κινητών Μέσων Όρων) έχει δώσει σήμα αγοράς από τις 23 Μαΐου.

Ο ταλαντωτής RSI (Δείκτης Σχετικής Ισχύος) αφού προσέγγισε την «υπεραγορασμένη» περιοχή, κινείται στο 63. Είναι θετικό ότι κινείται πάνω από το 50.

Σε γενικές γραμμές, βραχυπρόθεσμα, ο Γενικός Δείκτης έχει εμφανίσει σήμα αγοράς από τις 21 Μαΐου με stop loss (σημάδι πώλησης) τις 1283,35 περίπου μονάδες. Συνεπώς η βραχυπρόθεσμη τάση, όπως εξελίσσεται παραμένει ανοδική μέχρι να προσεγγιστεί το stop loss.

Στηρίξεις παρουσιάζει ο Γενικός Δείκτης στις περιοχές των 1270, 1230, 1180, 1100, 1050 μονάδων. Αντιστάσεις παρατηρούνται στα επίπεδα των 1325, 1345, 1370, 1400 μονάδων.

Εν όψει ενός κρίσιμου διαστήματος μπορούμε να παραφράσουμε τον Paulo Coelho που αναφέρει: «O άνθρωπος βελτιώνεται καθώς ακολουθεί το δρόμο του. Αν περιμένει να βελτιωθεί προτού πάρει μια (επενδυτική) απόφαση, δεν θα προχωρήσει ποτέ».

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video