Επιμένουμε overweight για Ελλάδα "δηλώνει" η JP Morgan

H έκδοση τίτλων άνω των 8 δισ. ευρώ από τις τράπεζες είναι το βασικό στοιχείο που προκάλεσε τη διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο, τονίζει η JP Morgan σε έκθεσή της στην οποία δηλώνει "χαρούμενη" για τη σύσταση overweight. Στα top picks η Τρ. Πειραιώς.

Επιμένουμε overweight για Ελλάδα

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη σύσταση overweight για την Ελλάδα», σημειώνει η JP Morgan σε έκθεσή της όπου περιγράφει τη στρατηγική της για τις αναδυόμενες αγορές.

Όπως υπογραμμίζει, η σύσταση υποστηρίζεται από τη δυναμική βελτίωσης των μακροοικονομικών μεγεθών της χώρας, αλλά και από τη σημαντική υποεπένδυση των funds στην Ελλάδα έναντι άλλων αναδυόμενων αγορών.
Αναφορικά με τη διόρθωση των ελληνικών μετοχών, η JP Morgan σημειώνει ότι η έκδοση τίτλων άνω των 8 δισ. ευρώ από τις τράπεζες είναι το βασικό αρνητικό στοιχείο για τις μετοχές.

Όπως αναφέρει, οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων συνεχίζουν να υποχωρούν ενώ και το ενδιαφέρον για τα νέα deals στη χώρα παραμένει ισχυρό.

Η JP Morgan διατηρεί την Τράπεζα Πειραιώς μεταξύ των 10 κορυφαίων επιλογών της, με σύσταση overweight και τιμή-στόχο στα 2,3 ευρώ.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video