NBG Sec.: Οι νέες τιμές «στόχοι» για Alpha–Πειραιώς

Αναβαθμίζει τη σύσταση για τις δυο τράπεζες ο οίκος θέτοντας υψηλότερες των τρεχουσών τιμές στόχους για το επόμενο δωδεκάμηνο. Κομβικής σημασίας για τον κλάδο η συγκέντρωση κεφαλαίων από το εξωτερικό. Συστήνει "outperform".

NBG Sec.: Οι νέες τιμές «στόχοι» για Alpha–Πειραιώς

Υιοθετούμε μια ποιο αισιόδοξη στάση για τον τραπεζικό κλάδο, σημειώνει σε ανάλυσή της η NBG Securities. Αυτή προέρχεται από την αυξημένη εμπιστοσύνη στην μακροοικονομική εικόνα της χώρας και στα στοιχεία για τις κεφαλαιακές ανάγκες που δημοσιοποίησε η ΤτΕ, τα οποία προσφέρουν πολύτιμη εικόνα για τα ρίσκα στον κλάδο.

Ως τρίτο λόγο η NBG επικαλείται τις πρόσφατες πρωτοβουλίες κεφαλαιακής ενίσχυσης, οι οποίες, σημειώνει μπορεί να αποδειχθούν «game changer» για τον κλάδο και την οικονομία συνολικά.
Όπως σημειώνει οι αυξήσεις κεφαλαίου των Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank οδηγούν σε άντληση 6 δισ. ευρώ, ως
απάντηση στα αποτελέσματα των stress test, ενώ η Εθνική κινείται για τη δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου.

Ο οίκος εκτιμά ότι οι προαναφερθείσες κινήσεις είναι έναςθετικός καταλύτης για τη δυνατότητα του κλάδου να χρηματοδοτήσει την οικονομία αλλά και να αποκτήσει ταχύτερη ανάκτηση κερδοφορίας.
Επιπλέον οι ΑΜΚ που ολοκληρώθηκαν είναι ισχυρό σημάδι ότι μπορούν να έρθουν στην χώρα ακόμα περισσότερες ξένες επενδύσεις.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω:

Η NBG αναβαθμίζει το rating της Alpha Bank σε «outperform» θέτοντας τιμή στόχο 12μηνου τα 0,89 ευρώ.
Η κίνηση αυτή αντανακλά την βελτιωμένη πρόβλεψη για τα κέρδη κατά μέσο όρο κατά 6%. Η μετοχή τελεί υπό διαπραγμάτευση 1,1 φορά επί της λογιστικής αξίας με βάση την πρόβλεψη για το 2015.

• Θέτει τιμή στόχο τα 2,15 ευρώ για την Πειραιώς με αναβαθμισμένο rating σε «outperform». Σύμφωνα με τον οίκο η μετοχή τελεί υπό διαπραγμάτευση με 1,2 φορές τη λογιστικά αξία που αναμένει με βάση τα κέρδη του 2015.

Η NBG αναβαθμίσει κατά μέσο όρο 13% την πρόβλεψη για την κερδοφορία.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video