Περί ελληνικού χρηματιστηρίου: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Ο FTSE/XA Large Cap βρίσκεται μεσοπρόθεσμα σε φάση ατασική και η μεταβλητότητα παραμένει αυξημένη. Μετά από ένα τριήμερο ανοδικό σερί, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα τόσο για τον δείκτη, όσο και για τις περισσότερες μετοχές που τον απαρτίζουν.

Περί ελληνικού χρηματιστηρίου: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Η ζώνη μεταξύ των δύο ΕΜΑ (γνωστή και ως valuezone), σε συνδυασμό με την αντίσταση των 285.41-290.59, θα ταλαιπωρήσει όσους αγοραστές ποντάρουν στη διεύρυνση του ανοδικού σερί, μιας και είναι πολύ πιθανό να δούμε στις επόμενες συνεδριάσεις βραχυπρόθεσμη κατοχύρωση κερδών. Σήμα όμως για κάτι τέτοιο ακόμη δεν έχει δοθεί.

Ημερήσιο κλείσιμο πάνω από τις 290.59 μονάδες θα ανοίξει τον δρόμο για την πολύ ισχυρή αντίσταση και κρίσιμο σημείο καμπής των 339.70 μονάδων, Rd1, επίπεδο στο οποίο συγκλίνει και η καθοδική γραμμή τάσης, FTd1.

Αν και η JPMorganσυστήνει αγορές σε κάθε ενδεχόμενη πτώση, κίνηση του δείκτη κάτω από τις 240.84 μονάδες, θα ανοίξει το δρόμο για τις 200 μονάδες, που αποτελεί και ψυχολογικό όριο. Δεδομένης δε και του πόσο ισχυρή είναι η τρέχουσα ζώνη στήριξης SZd1, η κίνηση προς το παραπάνω επίπεδο θα γίνει με ιδιαίτερη δυναμική.



Συνοψίζοντας, με την κίνηση των τελευταίων ημερών, οι επενδυτές προεξοφλούν διαπραγμάτευση και παραμονή εντός του €, όποιος και να είναι στην κυβέρνηση, θεωρώντας τα περί Grexit, σχέδιο Β των Γερμανών, ή αποχή της ΕΚΤ από τις αγορές ελληνικών κρατικών ομολόγων, ως μπλόφα. Δυστυχώς δεν είμαστε στο μυαλό του κ. Τσίπρα, της κα. Merkel, ή του κ. Draghiγια να σας πούμε τι ισχύει και τι όχι. Το κλίμα όμως δεν ευνοεί ακόμη τοποθετήσεις με μεσο-μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα. Τόσο πάνω, όσο και κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμής, υπάρχουν κρίσιμα σημεία καμπής, διάσπαση των οποίων θα καθορίσουν πραγματικά το τι μέλλει γενέσθαι.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video