FTSE/XA Large Cap(.ATF): Θα βρει τη δύναμη; (εβδομαδιαίο διάγραμμα)

Η τάση στον μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα παραμένει καθοδική και η μεταβλητότητα αυξημένη.

FTSE/XA Large Cap(.ATF): Θα βρει τη δύναμη; (εβδομαδιαίο διάγραμμα)
Η ισχυρή ζώνη στήριξης των 277.17-268.86 μονάδων, SZw1, η θετική απόκλιση μεταξύ δείκτη και Stochastic(12,5,5) και το λευκό κερί με το μεγάλο εύρος της προ προηγούμενης περιόδου, δημιουργούν ελπίδες για εμφάνιση αγοραστών και ανοδική αντίδραση.

Η ισχυρή ζώνη αντίστασης όμως των 337.07-341.34, RZw2, η καθοδική γραμμή τάσης FTw1 (δεν είναι έγκυρη ακόμη) και η σύγκλιση του ΕΜΑ 52 περιόδων δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Αν παρόλα αυτά ο δείκτης αγνοήσει τα παραπάνω και κινηθεί υψηλότερα, επόμενη μακροπρόθεσμη αντίσταση εντοπίζουμε στην ζώνη των 428.64-445.52 μονάδων, Rw1, με την καθοδική γραμμή τάσης να προκαλεί κάποια κατοχύρωση κερδών.

Στον αντίποδα, αν τα emailαπό το Παρίσι αποδειχθούν ανεπιθύμητη αλληλογραφία και διασπαστεί η ζώνη στήριξης, SZw1, κίνηση και κάτω από τις 251.17 μονάδες θα ανοίξει το δρόμο μακροπρόθεσμα, για τις 167.93 μονάδες.

Σύμφωνα με την μακροπρόθεσμη εικόνα λοιπόν, θα πρέπει, είτε να απέχουμε, ή να εξετάσουμε την έναρξη shortθέσεων. Στην τελευταία περίπτωση όμως, προσοχή ιδιαίτερη στην ζώνη στήριξης SZw1 και στην επίδραση που έχει στον λόγο πιθανή απόδοση/ρίσκο.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video