logoTraders
Εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις εκδόσεις του περιοδικού TRADERS’, παρακαλώ πατήστε εδώ για να εγγραφείτε δωρεάν

Οι πλατφόρμες προσομοίωσης για trading

Εκπαίδευση στις συναλλαγές με ημερήσιο ορίζοντα για την αγορά των ΗΠΑ.

Οι πλατφόρμες προσομοίωσης για trading

Αυτό το στυλ εκτέλεσης συναλλαγών ανήκει στην βασιλική κατηγορία: συναλλαγές με ημερήσιο ορίζοντα για τη χρηματαγορά των ΗΠΑ. Όσοι θέλουν να παίξουν εκεί, θα πρέπει να ξέρουν ακριβώς τι κάνουν. Η πιθανότητα γρήγορης απώλειας χρημάτων είναι υψηλή. Υπάρχει λόγος για τον οποίον μπορείτε να συναλλάσσεστε στην Αμερική ενδοημερησίως μόνο εάν πάντοτε έχετε περισσότερα από 25.000 δολάρια στον λογαριασμό των συναλλαγών σας.

Ένας τρόπος προετοιμασίας για τη συναλλαγή βρίσκεται στην αγγλική ιστοσελίδα www.tradingsim.com, η οποία παρέχει μια πλατφόρμα προσομοίωσης, όπου μπορείτε να εξασκηθείτε στις συναλλαγές με ημερήσιο ορίζοντα – σε αμερικανικές μετοχές και ETF. Μετά από την εγγραφή, υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης χρήσης του δικτυακού τόπου για επτά ημέρες, ώστε να εξοικειωθείτε με το περιβάλλον της προσομοίωσης που βασίζεται στο δίκτυο. Έπειτα, η χρήση κοστίζει 192 δολάρια ΗΠΑ ανά έτος.

Με βάση το γεγονός ότι, σύμφωνα με διάφορες στατιστικές, μόνο το δέκα τοις εκατό των ιδιωτών επενδυτών επιτυγχάνει κέρδη στο χρηματιστήριο, αυτό αποτελεί μια φθηνή εναλλακτική λύση για τη δοκιμή των ικανοτήτων τους και του συστήματος.

 Τα πρώτα βήματα

Στόχος της ιστοσελίδας είναι η παροχή του καλύτερου δυνατού εξοπλισμού στον επενδυτή για τις μετέπειτα συναλλαγές με πραγματικά χρήματα. Μια ημέρα εκτέλεσης συναλλαγών κυλάει με προγραμματισμένο τρόπο. Μπορείτε να ανοίγετε θέσεις, να αντισταθμίζετε με stop-loss ή να τις κλείνετε κατά βούληση. Ο καθένας μπορεί να αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία διαγραμμάτων, ειδήσεις ή δείκτες. Για να παρουσιάσουμε τη χρήση του δικτυακού τόπου, παίρνουμε ως παράδειγμα τη μετοχή της Apple.

Με αρχικό κεφάλαιο ύψους 80.000 δολαρίων ΗΠΑ, χρησιμοποιούμε το μισό για συναλλαγές με ημερήσιο ορίζοντα. Οι μετακινήσεις της χρηματαγοράς κατά τη διάρκεια της ημέρας προκάλεσαν συχνά διακυμάνσεις στο μεσαίο εύρος των 4-ψηφίων - τόσο προς τη θετική, όσο και προς την αρνητική πλευρά. Μια τεράστια ψυχολογική πίεση για επενδυτές με ημερήσιο ορίζοντα που συναλλάσσονται με πραγματικά χρήματα. Και αυτή η πίεση δεν πρέπει να υποτιμάται. Συνεπώς, η ετήσια συνδρομή των 192 δολαρίων ΗΠΑ αποτελεί χαμηλό τίμημα για να μπορείτε να δοκιμάσετε τον εαυτό σας κάτω από πραγματικές συνθήκες προτού εισέλθετε στην αρένα των συναλλαγών με ημερήσιο ορίζοντα.

Μετά από την εγγραφή και τον ορισμό του κεφαλαίου εκκίνησης, στον χρήστη διατίθενται λίστα παρακολούθησης, Market Mover και εργαλείο σχεδίασης διαγραμμάτων ως χώρος εκπαίδευσης, όπως φαίνεται στο διάγραμμα 1.

Η πλατφόρμα ξεχωρίζει κατά τα δύο τελευταία χρόνια λόγω των δεδομένων tick για περισσότερες από 11.000 μετοχές και ETF των ΗΠΑ που μπορούν να συναλλαχθούν στην προσομοίωση. Εκτός από την ετήσια συνδρομή, ο χρήστης δεν επιβαρύνεται με κανένα επιπλέον κόστος. Στο διάγραμμα 1 μπορείτε να δείτε ένα ρολόι, που μπορεί να επεκταθεί προσωπικά. Εκεί μπορείτε να βρείτε την καθημερινή ενημερωμένη λίστα των αποκαλούμενων «Market Movers».

Πρόκειται για μετοχές με απότομη ανοδική ή καθοδική μετακίνηση λόγω ειδήσεων ή νέων δεδομένων της εταιρείας. Στα δεξιά υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά επενδυτικά εργαλεία στο διάγραμμα των 15 λεπτών με τον δείκτη TRIX (δείτε το πλαίσιο πληροφοριών). Μπορούν να πραγματοποιηθούν συναλλαγές από το διάγραμμα του ενός λεπτού έως το ημερήσιο διάγραμμα με έξι διαφορετικούς τρόπους – επίσης, διατίθεται το διάγραμμα Heikin-Ashi. Για το σκοπό αυτό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι συνήθεις δείκτες - συνολικά πάνω από 50. Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία σχεδίασης, μπορούν να πραγματοποιηθούν διαφορετικές αναλύσεις. Κάτω από τα διαγράμματα μπορείτε να δείτε τις λειτουργίες αναπαραγωγής.

Αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεκινήσει η πορεία της τιμής από μια ορισμένη ημερομηνία ή για να κυλήσει η ημέρα εκτέλεσης συναλλαγών με κανονική ταχύτητα. Αν δεν διαθέτετε πολύ χρόνο, μπορείτε να ορίσετε βήματα των 5 λεπτών ανά δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι ένα κερί 15 λεπτών ολοκληρώνεται μετά από τρία δευτερόλεπτα, και επίσης οι δείκτες παρέχουν γρήγορα τα αντίστοιχα σήματα.

Πρόσβαση στο βιβλίο εντολών

Αν κάποιος δεν επιθυμεί να συναλλάσσεται με βάση την τεχνική του διαγράμματος, έχει επίσης τη δυνατότητα να αναλύσει το βιβλίο εντολών επιπέδου 1 της αντίστοιχης μετοχής. Ως επενδυτές με ημερήσιο ορίζοντα, θα πρέπει επίσης να μπορείτε να ερμηνεύετε την προσφορά και τη ζήτηση, και για αυτό το λόγο εδώ εμφανίζονται οι προσφορές πώλησης και αγοράς σε πραγματικό χρόνο. Στο διάγραμμα 2, εμφανίζονται στα δεξιά της πορείας.

 Οι εντολές μπορούν να τοποθετηθούν και να μεταβληθούν μέσω του παραθύρου εντολών στο πλάι. Το μοναδικό μειονέκτημα που παρατηρήσαμε: στο βιβλίο εντολών, δεν μπορείτε απλά να πραγματοποιήσετε τις αντίστοιχες αγορές και πωλήσεις με ένα πάτημα του ποντικιού.

Καθημερινή νέα λίστα market mover

Αν θέλετε να συναλλαχθείτε μόνο τις «καυτές» μετοχές, έχετε έναν νέο πίνακα market-mover κάθε μέρα. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέγετε τις υποψήφιες για συναλλαγές με ημερήσιο ορίζοντα που έχουν την υψηλότερη μεταβλητότητα. Υπάρχει δυνατότητα για τέσσερα διαφορετικά φίλτρα:


•      Μετοχές με τη μεγαλύτερη  αύξηση σε δολάρια ΗΠΑ

•      Μετοχές με τη μεγαλύτερη

        απώλεια σε δολάρια ΗΠΑ

•      Μετοχές με τη μεγαλύτερη   ποσοστιαία αύξηση

•      Μετοχές με τη μεγαλύτερη   ποσοστιαία απώλεια

 Το διάγραμμα 3 δείχνει τους τέσσερις πιθανούς πίνακες μιας ημέρας. Οι μετοχές που εμφανίζονται έχουν βελτιωθεί ή επιδεινωθεί σημαντικά από τη μία ημέρα συναλλαγών στην επόμενη. Επομένως, οι αξίες προσφέρονται ως ιδανικές υποψήφιες για συναλλαγή.

 

Συμπέρασμα

Τα 25.000 δολάρια που πρέπει να διαθέτει ένας επενδυτής με ημερήσιο ορίζοντα ως προβλεπόμενο ελάχιστο κεφάλαιο στο λογαριασμό συναλλαγών δεν είναι ένα μικρό ποσό. Προκειμένου να μην χάσετε πολλά χρήματα αμέσως μετά την έναρξη, αξίζει τον κόπο να χρησιμοποιήσετε τον προσομοιωτή του www.tradingsim.com. Έτσι θα μάθετε πώς να βρίσκετε τη σωστή θέση, να είστε υπομονετικοί και να πραγματοποιείτε έξοδο την κατάλληλη στιγμή.

Δε διακυβεύονται πραγματικά χρήματα. Αυτό δεν πρέπει να υποτιμηθεί, επειδή είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε εμπειρία. Εάν μετά από δύο χρόνια προσομοίωσης δεν έχετε ακόμη κερδίσει χρήματα, θα πρέπει να σκεφτείτε μήπως σας ταιριάζει περισσότερο κάποιο άλλο είδος συναλλαγών.

Στην περίπτωση αυτή, η πλατφόρμα προσφέρει επίσης ημερήσια διαγράμματα, τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε. Γενικά, η πλατφόρμα είναι καλή στο χειρισμό της, αλλά θα πρέπει να επεκταθεί από το χαρακτηριστικό εκτέλεσης συναλλαγών του ενός κλικ στο βιβλίο εντολών. «


 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video