Lamda Development: Έναρξη κάλυψης από Εuroxx με τιμή-στόχο 12,6 ευρώ

Κλειδί για την αποτίμηση η επένδυση στο Ελληνικό, υποστηρίζει η χρηματιστηριακή. Η ισχυρή θέση στα εμπορικά κέντρα και τα εύσημα στο μάνατζμεντ.

Lamda Development: Έναρξη κάλυψης από Εuroxx με τιμή-στόχο 12,6 ευρώ

Με τιμή-στόχο τα 12,60 ευρώ ανά μετοχή (περιθώριο ανόδου 77%) και σύσταση “overweight” ξεκινά η Euroxx Securities να καλύπτει τη μετοχή της Lamda Development, κάνοντας λόγο για «πλήρη έκθεση στο έργο-ορόσημο του Ελληνικού με ελκυστική αποτίμηση».

Στην έκθεσή της, με ημερομηνία 13/11, η Euroxx αναφέρει πως η Lamda Develοpment αποτελεί έναν καλό αντιπρόσωπο για την πολλά υποσχόμενη αγορά real estate της Ελλάδας, καθώς λειτουργεί τα τρία μεγαλύτερα εμπορικά mall της Ελλάδα με ακαθάριστη αξία ενεργητικού 884 εκατ. ευρώ. Το α’ εξάμηνο του 2019 το προσαρμοσμένο NAV της Lamda Develοpment ανέρχονταν σε 486 εκατ. ευρώ, με το καθαρό χρέος στα 375 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζει πως «η υψηλής ποιότητας διοίκηση» της Lamda Development έχει πλοηγήσει επιτυχώς την επιχείρηση κατά τη διάρκεια της ελληνικής ύφεσης, ενώ ο ανταγωνισμός που αντιμετωπίζουν τα εμπορικά mall από τα κεντρικά καταστήματα λιανικής πώλησης μειώνεται. Επιπλέον, οι βελτιωμένες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων, έχουν οδηγήσει σε μια μέτρια πτώση των αποδόσεων, που η Euroxx θεωρεί πως εξακολουθεί να έχει δρόμο μπροστά της για να συγκλίνει με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Ως προς την επένδυση στο Ελληνικό, η Euroxx την χαρακτηρίζει ως «κλειδί» για την μεσοπρόθεσμη αποτίμηση της Lamda Develοpment. Όπως αναφέρει στην έκθεσή της, εκτιμά ότι η Lamda Develοpment, ως ο βασικός developer και πλέον 100% ιδιοκτήτης του Ελληνικού, είναι το καλύτερο «όχημα» για την απόκτηση άμεσης έκθεσης στο μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης της Ευρώπης, με συνολικό προϋπολογισμό 8 δισ. ευρώ.

Για να χρηματοδοτήσει τις άμεσες μετοχικές απαιτήσεις των πρώτων ετών, η Lamda Development θα προχωρήσει σε μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 650 εκατ. ευρώ, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Μετά την ΑΜΚ, η Euroxx εκτιμά την καθαρή παρούσα αξία στα 844 εκατ. ευρώ. 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video