WSJ: Οι ελληνικές μετοχές καθ' οδόν για ρεκόρ 20ετίας

Ο Γενικός Δείκτης έχει ενισχυθεί 35% από την αρχή του έτους, φέρνοντας το ΧΑ στην πρώτη θέση στην Ευρώπη σε όρους επιδόσεων, ενώ είναι καθ' οδόν για τη μεγαλύτερη άνοδο από το 1999. Πού χτίζουν θέσεις τα funds

WSJ: Οι ελληνικές μετοχές καθ' οδόν για ρεκόρ 20ετίας

Οι ελληνικές μετοχές οδεύουν για το καλύτερο έτος τις τελευταίες δυο δεκαετίες εν μέσω αισιοδοξίας ότι η νέα κυβέρνηση θα καταφέρει να άρει τα μέτρα λιτότητας και να αναβιώσει την οικονομία, αναφέρει η Wall Street Journal.

Oπως αναφέρει, ο Γενικός Δείκτης έχει ενισχυθεί 35% από την αρχή του έτους, φέρνοντας το ΧΑ στην πρώτη θέση στην Ευρώπη σε όρους επιδόσεων, ενώ είναι καθ' οδόν για τη μεγαλύτερη άνοδο από το 1999.

Οι επενδυτές ποντάρουν στο ότι ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα καταφέρει να υλοποιήσει την προεκλογική δέσμευση της μείωσης των φόρων αλλά και της γραφειοκρατίας, για να στηρίξει την ανάπτυξη.

"Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνουν πέραν των όσων έχουν δεσμευτεί προεκλογικά", αναφέρει στέλεχος της λονδρέζικης Amber Capital. Το fund ελέγχει ποσοστό λίγο μικρότερο του 2% στον ΟΠΑΠ, αλλά εξετάζει το ενδεχόμενο να το ενισχύσει, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

"Φαινεται ότι οι επενδυτές, Ελληνες και ξένοι, έχουν πίστη στη νέα κυβέρνηση", αναφέρει ο Ιωάννης Κοκκόρης, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου.

"Το 2019 έχει ξεκινήσει πολύ καλύτερα, νομίζω ότι το πλαίσιο είναι πως η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει πολλές κινήσεις προσαρμογής την τελευταία δεκαετία", σημειώνει ο Tim Umberger, στέλεχος της East Capital, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει μια ευκαιρία να εμφανίσει αναπτυξιακούς ρυθμούς. Ο κ. Umberger δήλωσε ότι το fund αγοράζει ελληνικές τράπεζες, τις οποίες θεωρεί φθηνές, από την αρχή του έτους.  

Ο William Scholes, στέλεχος της Aberdeen Standard Investments, δήλωσε ότι αγοράζει Jumbo, Σαράντη και Fourlis, ελέγχοντας συνολικά τίτλους αξίας 7,5 εκατ. δολαρίων. 

   

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video