Οι δηλώσεις Trump επηρεάζουν τα κρυπτονομίσματα

Οι αρνητικές απόψεις του Αμερικανού προέδρου για τα κρυπτονομίσματα επηρέασαν τις ισοτιμίες τους. Πώς επιβεβαιώνεται η καταλυτική κυριαρχία του Bitcoin και τι είναι το… Trumpcoin. Πτώση για τα κρυπτονομίσματα σήμερα.

Οι δηλώσεις Trump επηρεάζουν τα κρυπτονομίσματα

Οι δηλώσεις Trump για το Bitcoin και την παρέα του δεν πέρασαν απαρατήρητες. Αυτό είναι κάτι που δύσκολα το αμφισβητεί κανείς. Αυτό όμως που παραμένει αμφιλεγόμενο, είναι το τι είδους επίδραση υπήρξε στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Μια διαφήμιση, θετική ή αρνητική, δεν παύει να είναι διαφήμιση.

Σκεφτείτε μόνο ότι τον λογαριασμό του Trump στο Twitter παρακολουθούν 62.000.000 ακόλουθοι. Ανάμεσά τους είναι μέσα μαζικής ενημέρωσης από όλο τον κόσμο, που φρόντισαν να αναμεταδώσουν το μήνυμα του προέδρου. Αποτέλεσμα; Δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι έμαθαν την ύπαρξη του Bitcoin, που πιθανότατα δεν είχαν ακούσει στο παρελθόν. Ωστόσο για να το αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μάλλον θα σκέφτηκαν πως πρόκειται για κάτι σημαντικό.

Ελάχιστοι στον κόσμο θα μπορούσαν να πληρώσουν μια τέτοιου είδους προβολή, παρότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσιάστηκε αρνητικός. Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με τα Google Trends, οι αναζητήσεις των ΗΠΑ για τον όρο Bitcoin σχεδόν τριπλασιάστηκαν μετά τα tweets του Trump. Φανταστείτε τι θα συμβεί, αν επαληθευτούν όσοι θεωρούν ότι το Bitcoin θα είναι ένα από τα θέματα των ερχόμενων εκλογών στις ΗΠΑ. Στον Andrew Yang, πιθανό αντίπαλο του Trump για την προεδρία και υπέρμαχο των κρυπτονομισμάτων, έχουμε ήδη αναφερθεί.

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, οι δηλώσεις Trump για τα κρυπτονομίσματα είχαν στην αρχή θετική επίδραση. Το ίδιο το Bitcoin ανέβηκε 400 δολάρια, ενώ τα Stellar, Cardano και Binance Coin κέρδισαν αντίστοιχα 8,1%, 4,7% και 8,3% σε 24 ώρες. Ωστόσο αυτό έμελλε να αλλάξει μία ημέρα αργότερα. Το Σαββατοκύριακο ήταν βαμμένο στα κόκκινα, με τα περισσότερα κρυπτονομίσματα να εμφανίζουν διψήφια ποσοστά υποχώρησης.

Είναι ικανό αυτό το γεγονός να αναστρέψει την ανοδική τάση των τελευταίων μηνών;
Όπως βλέπουμε στο ημερήσιο διάγραμμα, από τις αρχές Απριλίου η ανοδική τάση του Bitcoin είναι όχι μόνο αναμφισβήτητη αλλά και έντονη. Από τις 4.000 δολάρια μέσα σε 3 μόλις μήνες εκτοξεύτηκε στις 14.000 δολάρια. Έφτασε μέχρι και 3,5 φορές επάνω.

Το επόμενο που παρατηρούμε στο διάγραμμα είναι πως η κόκκινη γραμμή τάσης είναι η τρίτη φορά που δοκιμάζεται. Στις προηγούμενες δύο φορές κατάφερε με επιτυχία να ανακόψει τις πτωτικές διαθέσεις της αγοράς. Για την ώρα πάντως, φαίνεται να κρατάει, κάτι που επιβεβαιώνει πως η γραμμή τάσης είναι σχεδιασμένη σωστά.

Αν τελικά διασπαστεί η κόκκινη γραμμή; Τι θα σημαίνει αυτό; Ότι μπήκαμε στην εποχή των «αρκούδων» και πάλι; Είναι πολύ πρόωρο να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο. Το Bitcoin μάς έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους διακυμάνσεις. Είτε με λόγο είτε χωρίς. Θυμίζουμε πως ακόμα και το 2017, τη χρονιά της ανόδου από τα 1.000 δολάρια στις 20.000 δολάρια, σημειώθηκαν στο ενδιάμεσο έξι υποχωρήσεις της τάξης του 30-40%.


Αν υποθέσουμε λοιπόν πως επικρατεί το κακό σενάριο. Όπως βλέπουμε στο 4ωρο διάγραμμα, αν  το Bitcoin υποχωρήσει μέχρι και 35% από την προηγούμενη κορυφή, τότε εξακολουθεί να παραμένει πάνω από το κρίσιμο επίπεδο τιμών όπου υπάρχει ισχυρή στήριξη. Με άλλα λόγια, ακόμα και τότε παραμένουμε καθαρά σε ψυχολογία ανοδικής αγοράς. Η διόρθωση θα αποδοθεί στην πιο συνηθισμένη περίπτωση που συναντάμε στα χρηματιστήρια. Μετά από μια έντονη ανοδική πορεία, να ακολουθεί μια περίοδος συσσώρευσης ή μικρής υποχώρησης. Κανείς χρηματιστηριακός τίτλος δεν κινείται προς τα πάνω ή προς τα κάτω συνέχεια. Μια διόρθωση είναι μια υγιής αντίδραση, ειδικά όταν έχει προηγηθεί ένα τόσο μεγάλο ράλι.

Αναμφισβήτητο είναι πως επιβεβαιώνεται η καταλυτική κυριαρχία του Bitcoin. Πρόκειται για κάτι που έχουμε τονίσει και αιτιολογήσει αρκετές φορές. Το ποσοστό συμμετοχής του στ συνολική κεφαλαιοποίηση της αξίας της αγοράς των κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να ανεβαίνει. Πώς συμβαίνει αυτό; Μπορεί να πέφτει η τιμή του, αλλά λιγότερο από ό,τι τα υπόλοιπα. Και αυτό δεν είναι συμπτωματικό. Τους τελευταίους μήνες  βλέπουμε πως όποτε ανεβαίνει η αγορά, το Bitcoin ανεβαίνει με μεγαλύτερο ποσοστό. Όταν πέφτει, τότε τα άλλα αναπτύσσουν μεγαλύτερη ταχύτητα προς τα κάτω.

Ας δούμε όμως και το καλό σενάριο. Αν δεν υπάρξει σοβαρή υποχώρηση της αξίας του Bitcoin, δηλαδή σταματήσει εδώ η διόρθωση ή έστω πάει λίγο πιο κάτω, θα πρόκειται για την πιο αξιόπιστη ένδειξη ότι τίποτα δεν πρόκειται να σταματήσει τη μακροπρόθεσμη πορεία του προς τα πάνω. Και πραγματικά, τι άλλο χειρότερο μπορούσε να συμβεί στο Bitcoin και στην παρέα του; Ποιου άλλου οι δηλώσεις θα είχαν μεγαλύτερη βαρύτητα, αν όχι του πιο ισχυρού ανθρώπου  στη Γη;

Αν είχαμε μια τέτοια δήλωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ όσο ήμασταν στην περίοδο των «αρκούδων», όταν η τιμή του Bitcoin δοκιμαζόταν κάτω από τις 6.000 δολάρια, είναι σίγουρο πως θα επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την αρνητική διάθεση των επενδυτών και θα την είχε κατευθύνει με ταχύτητα προς τα κάτω.

Θα κλείσουμε με ένα μάλλον διασκεδαστικό στοιχείο, που ανακαλύψαμε και εμείς αυτό το Σαββατοκύριακο. Υπάρχει κρυπτονόμισμα με το όνομα TRUMP! Πρόκειται για το TrumpCoin, το οποίο βρίσκεται στη θέση 1.385 του Coinmarketcap από πλευράς κεφαλαιοποίησης.

Από ό,τι ισχυρίζονται οι ιδρυτές του, το ονόμασαν έτσι προς τιμήν του Donald Trump. Σκοπός τους, λένε, είναι να τον βοηθήσουν να εξασφαλίσει την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών! Για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα, το site του TrumpCoin είναι το https://www.trumpcoin.com/

Η αγορά σήμερα

Αυτή την ώρα το Bitcoin δείχνει να ισορροπεί, όπως αναφέραμε πιο πάνω. Υποχωρεί 3,75% σε σχέση με την τιμή που είχε 24 ώρες πριν και διαπραγματεύεται στις 10.348 δολάρια. Από τα κυριότερα κρυπτονομίσματα, το μεγαλύτερο ποσοστό διόρθωσης σημειώνει το Bitcoin SV, με 11,44%.

 

 

 

 

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video