Αισιόδοξη η αγορά για τη συνάντηση των G20

Το ευρώ (EUR) υποχώρησε έναντι του δολαρίου (USD), ενώ οι αποδόσεις των κρατικών 10ετών ομολόγων υποχώρησαν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αισιόδοξη η αγορά για τη συνάντηση των G20

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν εχθές οι αγορές, καθώς οι ελπίδες για μία εμπορική συμφωνία και το κίνητρο της νομισματικής πολιτικής ενισχύουν την επενδυτική δραστηριότητα. Θετικά έκλεισαν και οι μετοχές σε Ευρώπη και Αμερική μετά την ομιλία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Mario Draghi.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ πρόσθεσε λέγοντας ότι θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping, στη σύνοδο κορυφής των G-20, πυροδοτώντας τις ελπίδες για επερχόμενη λύση της εμπορικής διαμάχης των δύο χωρών.

Το ευρώ (EUR) υποχώρησε έναντι του δολαρίου (USD), ενώ οι αποδόσεις των κρατικών 10ετών ομολόγων υποχώρησαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά την προοπτική για μειωμένα επιτόκια στη εναρκτήρια ομιλία του Ντράγκι, στο φόρουμ της ΕΚΤ στη Sintra της Πορτογαλίας. Σύμφωνα με τον Draghi, η ΕΚΤ θα ανακοινώσει περαιτέρω μέτρα τόνωσης, αν η οικονομία της ευρωζώνης δεν βελτιωθεί τους επόμενους μήνες, απειλώντας την επιστροφή του πληθωρισμού στο 2%, που αποτελέι και στόχο της ΕΚΤ. Τα τελικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης που δημοσίευσε η Eurostat χθες, επιβεβαίωσαν ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε μόλις κατά 1,2% τον Μάιο, πολύ χαμηλότερα από το 1,7% που καταγράφηκε τον Απρίλιο. Παραμένουμε ουδέτεροι για την ισοτιμία EUR / USD, δεδομένων των οικονομικών στοιχείων και των πολιτικών κινδύνων.

Στο επίκεντρο παραμένουν οι Κεντρικές Τράπεζες, με τη συνεδρίαση της Fed για τον μήνα Ιούνιο, να ολοκληρώνεται απόψε. Η αγορά αναμένει τέσσερις μειώσεις επιτοκίων μέχρι το 2020 απο την Fed. Ωστόσο, οποιαδήποτε αλλαγή στις ανακοινώσεις αυτής θα μεταβάλλουν τις προσδοκίες αυτές. Αναμένεται από τη Fed να μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Ιούλιο.

 

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com ( forex , CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα )
key4trade.com ( CFD's σε κρυπτονομίσματα )
Interactive brokers ( διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα )

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια ( είτε webinars είτε με φυσική παρουσία )

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video