Οι Κεντρικές Τράπεζες στο προσκήνιο

Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν σημάδια για την μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Οι Κεντρικές Τράπεζες στο προσκήνιο

Με μικτά προσήμα έκλεισαν οι αγορές εχθές σε Ευρώπη και Ασία, ενώ η αγορά των ΗΠΑ ενισχύθηκε. Οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα θα αναμένουν κατευθυντήριες γραμμές από μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες.

Πρώτος είναι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Mario Draghi, ο οποίος έδωσε μια εισαγωγική ομιλία σήμερα, ως μέλος του Φόρουμ της ΕΚΤ για την πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας. Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν σημάδια για την μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, καθώς είχε αναφερθεί στο παρελθόν ότι η ΕΚΤ θα προσαρμόσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία εάν η οικονομική κατάσταση επιδεινωθεί.

Την Τετάρτη, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα πραγματοποιήσει τη συνάντησή της για τον Ιούνιο. Δεν αναμένεται μείωση επιτοκίων αυτόν τον μήνα, αναμένουμε, ωστόσο, αλλαγές στην επιτοκιακή πολιτική. Όσο αφορά τη συνάντηση της Τράπεζας της Αγγλίας την Πέμπτη, αναμένουμε ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, με τους επενδυτές να παρακολουθούν την στάση της.

Οι αναλυτές δεν αναμένουν το τέλος του τρέχοντα κύκλου ανάπτυξης, ενώ προσδοκούμε τα κυκλικώς εκτεθειμένα κεφάλαια να αποδόσουν. Επίσης, η επιβράδυνση της διεθνούς ανάπτυξης και η αβεβαιότητα που δημιουργείται από τον εμπορικό πόλεμο μείωσαν το ρίσκο που είναι διατεθειμένοι οι επενδυτές να αναλάβουν για τα χαρτοφυλάκιά τους. Την περασμένη εβδομάδα, σταθήκαμε ουδέτεροι προς τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, οι οποίες δείχνουν να επηρεάζονται από την κάμψη της βιομηχανικής παραγωγής.

 

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες: wiredmarket.com (forex, CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video