H ομιλία Draghi έδωσε ανάσες στο ευρώ

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε πως η ανάπτυξη της οικονομίας φρενάρει και ότι η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα εάν χρειαστεί.

H ομιλία Draghi έδωσε ανάσες στο ευρώ

Ενισχύθηκαν εχθές οι αμερικανικές μετοχές, μετά την αναφορά του Bloomberg, ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να καθυστερήσουν την επιβολή δασμών στις εισαγωγές από το Μεξικό, ώστε να έχουν το περιθώριο για περαιτέρω συνομιλίες. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence δήλωσε ότι το Μεξικό είχε προσφέρει "περισσότερα" εχθες, παρά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αλλά ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump, θα αποφάσιζε αν ήταν αρκετά. Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,7%, ο S&P 500 κατά 0,6% και ο NASDAQ κατά 0,5%. Το πετρέλαιο Brent αυξήθηκε κατά 1,7% και το μεξικάνικο πέσος (MXN) κατά 0,5%.

Άνοδο 0,5% σημείωσε το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δήλωσε ότι θα καθυστερήσει επερχόμενες αυξήσεις επιτοκίων μέχρι, τουλάχιστον, τα μέσα του 2020. Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, ανέφερε πως η ανάπτυξη της οικονομίας φρενάρει και ότι η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα εάν χρειαστεί. Οι αγορές δεν αναμένουν αύξηση των επιτοκίων μέχρι το 2022. Τα στοιχεία για την λειτουργία ρευστότητας των τραπεζών (TLTRO-III) είναι λιγότερο γενναιόδωρα από ό, τι προηγουμένως. Ο συνολικός τόνος της ΕΚΤ ήταν ηπιότερος από ό, τι αναμενόταν.

Ο Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε εχθές ότι θα αποφασίσει εάν θα επιβάλει δασμούς σε περαιτέρω κινεζικές εισαγωγές αξίας 300 δις. δολαρίων, αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής των G20, αυτό το μήνα. Παρά τους κινδύνους, λόγω των αναμενόμενων ζημιών και για τις δύο οικονομίες από την εμπορική διαμάχη, αναμένουμε να δοθεί το κίνητρο για επίτευξη συμφωνίας. Τ βλέμματα των επενδυτών θα επικεντρωθούν σήμερα στην έκθεση των ΗΠΑ για τις θέσεις εργασίας του Μαΐου.

 

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες: wiredmarket.com (forex, CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)


Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video