ΧΑ: Το θετικό σενάριο και τα περιθώρια κίνησης των δεικτών

Τι δεν έχει αποτιμήσει ακόμα η εγχώρια αγορά μετοχών και ποια είναι τα ρίσκα για τους επενδυτές. Οι μειώσεις θέσεων από τους short στις τραπεζικές μετοχές και πώς διαμορφώνεται η τεχνική εικόνα μετά την ανοδική κίνηση που ακολούθησε τις εκλογές.

ΧΑ: Το θετικό σενάριο και τα περιθώρια κίνησης των δεικτών

Παρά την αυξημένη επιλεκτικότητα και μεταβλητότητα των τελευταίων ημερών, το θετικό μεσοπρόθεσμο σενάριο παραμένει σε ισχύ για την εγχώρια μετοχική αγορά.

Τα σινιάλα από την αγορά των ομολόγων, η οποία κινείται στα πέριξ των ιστορικών χαμηλών, δεν έχουν ακόμα αποτιμηθεί ή προεξοφληθεί στις τιμές των μετοχών γιατί αυτή η διαδικασία, πρώτον θα απαιτήσει σημαντικό χρόνο και, δεύτερον, μεγαλύτερη ορατότητα για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι δημοσκοπήσεις και η πιθανότητα για αυτοδύναμη ή μη κυβέρνηση μπορεί να προκαλούν αύξηση στην ημερήσια διακύμανση. Οι ξένοι επενδυτές, πάντως, εστιάζουν ήδη στην επόμενη μέρα και στις προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης. Από την «κομψή» έκθεση της Κομισιόν είναι σαφές ότι το μήνυμα είναι προσοχή στην αγορά της ενέργειας και τη ΔΕΗ συγκεκριμένα, τις τράπεζες και τα NPEs και τέλος τη δημοσιονομική ισορροπία.

Από την άλλη, τα αδύναμα αποτελέσματα των τραπεζών, η έκθεση της Κομισιόν, αλλά και τα μέτρια αποτελέσματα για την οικονομία και το ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο μπορεί να προκάλεσαν νευρικότητα, αλλά η αγορά δεν κινήθηκε σε επίπεδα που να διαταράξει την τρέχουσα ισορροπία μεταξύ αγοραστών και πωλητών.

Η πρόσφατη μείωση των short θέσεων από την Oceanwood στην Alpha Βank είχε συνέχεια, με τη Lawsdowne να μειώνει επίσης της θέση του στην Alpha Bank και στη ΔΕΗ. Στον αντίποδα, οι Lansdowne και Oceanwood συνέχισαν την αύξηση των short θέσεων στη μετοχή της Eurobank.

Πιο τεχνικά, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει πλέον ως ιδιαίτερα δυνατή περιοχή στήριξης τις 770-790 μονάδες και δύσκολα θα καμφθούν χωρίς αρνητικά νέα από την εσωτερική εκλογική ειδησεογραφία ή αρνητική κίνηση από τις αγορές των ΗΠΑ. Αντίστοιχα, η αντίσταση στις 825 μονάδες και τις 850 μονάδες είναι ιδιαίτερα ισχυρές και δεν αποτελούν εύκολη λεία για τους αγοραστές. Με αυτή την παράμετρο, η παραμονή γύρω από την περιοχή αναφοράς στις 790-830 μονάδες είναι πιθανό σενάριο, ειδικά ελλείψει εκλογικών καταλυτών.

Το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη

 

O τραπεζικός δείκτης προηγείται της κίνησης στην αγορά. Κινήθηκε ως τις 800 μονάδες και επέστρεψε χαμηλότερα στην πρώτη ζώνη σημαντικής στήριξης.

Η Αlpha Βank άγγιξε το κάτω εύρος της ζώνης των 1,75-1,83 ευρώ και επέστρεψε κοντά στη βάση του 1,50-1,55 ευρώ, περιοχή που πρέπει να κρατήσει.

Η Εθνική Τράπεζα έχει διασπάσει ανοδικά τη συσσώρευσή της γύρω από τα επίπεδα του 1,90 ευρώ και τον πρώτο στόχο στα 2,20 ευρώ. Πλέον η κίνηση στοχεύει στα 2,50 ευρώ. Πιο πάνω είναι τα 3 ευρώ ανά μετοχή.

Επιστροφή του volatility και για τη Eurobank, που κινήθηκε ως τα 0,875 ευρώ και αντέδρασε χαμηλότερα. Το range 0,75-0,85 ευρώ θα δώσει την κίνηση προς το 1 ευρώ ή τα 0,65 ευρώ.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η τιμή έφτασε τον στόχο των 3 ευρώ και διορθώνει περισσότερο σε χρόνο και λιγότερο σε τιμή. Από την άλλη, η στήριξη στη ζώνη 2,35-2,50 ευρώ είναι σημαντική.

To διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη

 

Τέλος, για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η ανοδική κίνηση στοχεύει στις 2.200 μονάδες, ειδικά με διάσπαση των 2.120 μονάδων. Η στήριξη των 2.020 μονάδων σε όλα τα pull back θα πρέπει να κρατηθεί.

Το διάγραμμα του Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video