Nuntius: Για μείωση επιτοκίων ετοιμάζεται η Fed

Οι traders εκτιμούν πιθανότητα 54% ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 75 μονάδες βάσης μέχρι το τέλος του 2019, σε σχέση με το 51% την Τρίτη και το 14% την προηγούμενη εβδομάδα.

Nuntius: Για μείωση επιτοκίων ετοιμάζεται η Fed

Με θετικό πρόσημο έκλεισε εχθές η αμερικανική αγορά, καθώς μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Μεξικού αποτελεί ένα εφικτό σενάριο, ενώ τα αδύναμα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ενισχύουν τις πιθανότητες για μείωση επιτοκίων από την Federal Reserve (Fed). Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,8%, ο S&P 500 0,8% και ο NASDAQ 0,6%. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, Chuck Grassley, πρότεινε οι ΗΠΑ και το Μεξικό να προβούν σε μία συμφωνία με σκοπό την αποφυγή δασμών, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 10 Ιουνίου. Παράλληλα, το αργό πετρέλαιο τύπου WTI, υποχώρησε κατά 3,4% στα 51,7 δολλάρια/βαρέλι, στον απόηχο των απροσδόκητα αυξημένων αποθεμάτων.

Τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) των κεφαλαίων της Fed δείχνουν πως οι traders εκτιμούν πιθανότητα 54% ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 75 μονάδες βάσης μέχρι το τέλος του 2019, σε σχέση με το 51% την Τρίτη και το 14% την προηγούμενη εβδομάδα. Η Εθνική Έκθεση Εργασίας έδειξε ότι οι μισθολογικές αυξήσεις ενισχύθηκαν μόνο κατά 27.000 τον Μάιο σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 228.000 για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου.

Οι αποδόσεις τους 2ετούς αμερικανικού ομολόγου χτύπησαν ημερήσιο χαμηλό στο 1,77%, το οποίο αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2017, μαρτυρώντας τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων. Πολλοί αξιωματούχοι της Fed αναπαράγουν τη δήλωση του Προέδρου, Jerome Powell, ότι η Fed είναι "προετοιμασμένη να προσαρμόσει την νομισματική της πολιτική για να στηρίξει την επεκτατικότητα του εμπορικού πολέμου". Αναμένουμε ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνάντησή της τον Ιούλιο.

Στην Ευρώπη, οι ανησυχίες σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας περιόρισαν τον δείκτη STOXX Europe 600 να ενισχυθεί κατά 0,4%, την επόμενη ημέρα που η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον της Ιταλίας.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com (forex , CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια ( είτε webinars είτε με φυσική παρουσία )

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video