Nuntius: Ανάσα στις αγορές από την παρέμβαση FED

Οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ ενισχύθηκαν περισσότερο από 2%, ενώ η διαφορά στην απόδοση μεταξύ του 2ετούς κρατικού ομολόγου και του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στις 24 μονάδες βάσης.

Nuntius: Ανάσα στις αγορές από την παρέμβαση FED

Ανέκαμψαν εχθές οι διεθνείς αγορές, ενώ υποχώρησαν τα κρατικά ομόλογα μετά τις ανακοινώσεις του επικεφαλή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, ότι η Fed θα ενεργήσει καταλλήλως για να διατηρήσει την οικονομία, μετά την επέκταση του εμπορικού πολέμου και πως παρακολουθεί ‘’στενά’’ τις επιπτώσεις των εξελίξεων αυτού. Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Fed, Richard Clarida, δήλωσε ότι η Fed "θέλει να διατηρήσει την δυναμική της ανάπτυξης και αν υπάρξει αίσθηση πως επίκειται επιβράδυνση αυτής, θα ενεργήσουν κατάλληλα.

Οι αγορές εκτιμούν ότι τα σχόλια του Powell ανοίγουν το δρόμο για επερχόμενη μείωση επιτοκίου. Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ ενισχύθηκαν περισσότερο από 2%, ενώ η διαφορά στην απόδοση μεταξύ του 2ετούς κρατικού ομολόγου και του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στις 24 μονάδες βάσης. Ο δολαριακός δείκτης των ΗΠΑ παρέμεινε σταθερός, ενώ το αργό πετρέλαιο και ο χρυσός αυξήθηκαν οριακά.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε στην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, ότι «θα έχουμε μια πολύ ουσιαστική εμπορική συμφωνία», ακόμη και με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας στο τραπέζι, μια πρόταση την οποία η May άφησε πίσω. Το Συντηρητικό Κόμμα όρισε αυστηρότερους κανόνες για την διαδικασία επιλογής ηγεσίας, ώστε ο επόμενος Πρόεδρος να μπορεί να επιλεγεί την εβδομάδα της 22ης Ιουλίου. Η βρετανική λίρα (GBP) ενισχύθηκε ελαφρώς στο 1,27.

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,25%, όπως αναμενόταν. Ο κυβερνήτης Philip Lowe πρότεινε περαιτέρω χαλάρωση λέγοντας πως δεν είναι παράλογο να περιμένουμε χαμηλότερο επιτόκιο ρευστότητας.


NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες: wiredmarket.com (forex, CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video