Nuntius: Αναταράξεις από την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου

Παρά τους αναπτυξιακούς κινδύνους και την πτωτική τάση των χρηματαγορών, η χρηματιστηριακή εξακολουθεί να ποντάρει σε λύση στην εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Nuntius: Αναταράξεις από την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου

Τα αυξανόμενα μέτωπα στον εμπορικό πόλεμο συνέχισαν να προκαλούν αναταραχές στις διεθνείς αγορές, την Δευτέρα. Στα προϊόντα σταθερού εισοδήματος, η απόδοση για το 10ετές αμερικανικό ομόλογο υποχώρησε στο 2,07%. Τώρα βρίσκεται πάνω σε μια κρίσιμη τεχνική αντίσταση, δηλαδή εάν η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων πέσει κάτω από το 2%, ο κίνδυνος μιας πτωτικής αγοράς για τα περισσότερο επιθετικά προϊόντα, θα αυξανόταν σημαντικά. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί το βασικό μας σενάριο.

Τα πρόσημα στις μετοχικές αγορές έκλεισαν μικτά την Δευτέρα, λόγω των ανησυχιών για τη δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας. Οι πιο πρόσφατοι κατασκευαστικοί δείκτες (PMI), παρουσίασαν αδυναμία στην Ασία και την Ευρώπη για τον μήνα Μάιο. Ομοίως, ο κατασκευαστικός δείκτης των ΗΠΑ, σημείωσε και αυτός πτώση από τον προηγούμενο μήνα, στις 52,1 μονάδες - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016.

Παρά τους αναπτυξιακούς κινδύνους και την πτωτική τάση των χρηματαγορών, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι να βρεθεί λύση στην εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ενώ οι αυξανόμενοι δασμοί ενισχύουν τις μεσοπρόθεσμες ανησυχίες για τον πληθωρισμό, αναμένουμε από την Federal Reserve των ΗΠΑ, να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, χωρίς κάποια πρόβλεψη για περαιτέρω αύξηση επιτοκίων το 2020, λόγω της συνεχιζόμενης επιχειρηματικής αβεβαιότητας που απορρέει από τις εμπορικές διαφωνίες και τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com (forex , CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα )
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video