Nuntius: Τα τύμπανα του εμπορικού πολέμου ηχούν στις αγορές

Υπό πίεση οι μετοχές, υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων και οι τιμές του πετρελαίου. Οι νέες απειλές από τον Τραμπ και η νέα έρευνα του Πεκίνου για τη FedEx.

Nuntius: Τα τύμπανα του εμπορικού πολέμου ηχούν στις αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι χρηματαγορές την Παρασκευή, μετά την εξαγγελία νέων απειλών από τον Trump, για επιβολή δασμών σε εισαγωγές από το Μεξικό, ενώ αναιρέθηκε και η προνομιακή θέση της Ινδίας στον εμπορικό πόλεμο. Αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων ήταν οι μετοχές να βρεθούν υπό πίεση, οι αποδόσεις των ομολόγων να υποχωρήσουν, όπως και οι τιμές του πετρελαίου. Στο μετοχικό μέτωπο, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 1,3%, με πρωταγωνίστριες τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των τομέων της ενέργειας, ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές μειώθηκαν κατά 1,15%. Το μεξικάνικο πέσος υποτιμήθηκε κατά 2,5%.

Στην Κίνα, η ανάπτυξη παραμένει αδύναμη, με τον κατασκευαστικό δείτη PMI, για τον μήνα Μάιο, να πέφτει στο 49,4. Το γεγονός αυτό άσκησε περαιτέρω πίεση στις αποδόσεις ομολόγων. Πιο συγκεκριμένα, η απόδοση των 10ετών αμεικανικών ομολόγων μειώθηκε στο 2,13%, ενώ το γερμανικό ομόλογο έπεσε σε ιστορικό χαμηλό, στο -0,21%. Δεδομένης της αυξημένης επιχειρηματικής αβεβαιότητας και της επιδείνωσης των οικονομικών στοιχείων, αναμένουμε από την Federal Reserve να ανακοινώσει μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, τον Ιούλιο. Σε ένα περιβάλλον χαμηλών ομολογιακών αποδόσεων, πιστεύουμε ότι τα ασιατικά ομόλογα υψηλής απόδοσης, θα έχουν τη δυνατότητα να αποδώσουν σημαντικά.

Το Σαββατοκύριακο, η Κίνα ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το FedEx, λόγω σφαλμάτων που σημειώθηκαν κατά την παράδοση πακέτων της Huawei. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι θέσεις και οι συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα, θα πρέπει να βασίζονται σε αμοιβαίο σεβασμό και ισότητα. Παράλληλα, το ιαπωνικό γεν αποτελεί, για άλλη μια φορά, ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, σε ένα ασταθές περιβάλλον, ενώ το αμερικανικό πετρέλαιο (WTI) υποχώρησε κατά 5,4%, εν μέσω ανησυχιών για περαιτέρω ζημιές στο ενεργειακό εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com (forex , CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video