Nuntius: Ο εμπορικός πόλεμος βαρίδι για τις αγορές

Κάτω οι μετοχικές αγορές, πάνω τα ομόλογα καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται με την κλιμάκωση των εμπορικών διενέξεων ΗΠΑ-Κίνας.

Nuntius: Ο εμπορικός πόλεμος βαρίδι για τις αγορές

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε την Τετάρτη η αμερικανική αγορά, εν μέσω ανησυχιών για την επίδραση του εμπορικού πολέμου στην παγκόσμια ανάπτυξη. Στον δείκτη S&P 500, και οι 11 τομείς υποχώρησαν, με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να έχουν την χειρότερη επίδοση. Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,87%, ο S&P 500 κατά 0,69% και ο NASDAQ κατά 0,79%.

Οι επενδυτές απευθύνθηκαν στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων. Οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών γραμματίων υποχώρησαν στο 2,21%, το χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2017. Παράλληλα, η καμπύλη αποδόσεων των αμερικανικών 10ετών ομολόγων παραμένει ανεστραμμένη, με τις αποδόσεις να είναι χαμηλότερες από εκείνες των τριμηνιαίων γραμματίων. Τα στοιχεία αυτά, θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ως προειδοποίηση επερχόμενης ύφεσης.

Ενισχυμένες οι αγοραίες ανησυχίες, μετά και από ένα σχόλιο στην εφημερίδα People's Daily, που προειδοποίησε πως η Κίνα έχει την δυνατότητα να αντικρούσει τους αμερικανικούς δασμούς, με κύριο μοχλό πίεσης τις σπάνιες γαίες που εισάγει. Οι σπάνιες γαίες είναι μια ομάδα 17 χημικών στοιχείων ζωτικής σημασίας για την παραγωγή εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας. Η Κίνα αποτελεί το 80% των εισαγωγών σπανίων γαιών από τις ΗΠΑ, για το διάστημα 2014-2017.

Η αμερικανική Ένωση Τραπεζικών Υποθηκών (US Mortgage Bankers Association) δήλωσε εχθές ότι οι αιτήσεις υποθηκών για αγορές κατοικιών και η επαναχρηματοδότηση αυτών, μειώθηκαν κατά 3,3% την εβδομάδα που έληξε στις 24 Μαΐου, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από την εβδομάδα της 26ης Απριλίου, λόγω των ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο και την ευρωπαϊκή ανάπτυξη. Δεδομένου του επικείμενου ρίσκου και της προοπτικής αμοιβαίων ζημιών για τις δύο οικονομίες, θεωρείται σοβαρό κίνητρο, και για τις δύο πλευρές, να καταλήξουν σε μια συμφωνία μέχρι τα τέλη Ιούνη.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com (forex , CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video