Nuntius: Τα αντίποινα της Κίνας θα κλιμακώσουν τον εμπορικό πόλεμο

Η επίσκεψη του Προέδρου Xi Jinping σε εργοστάσιο σπανίων αγαθών την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε εικασίες ότι η Κίνα πρόκειται να χρησιμοποιήσει τη δεσπόζουσα θέση της, ως εξαγωγέας αυτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως μοχλό πίεσης στον εμπορικό πόλεμο, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Nuntius: Τα αντίποινα της Κίνας θα κλιμακώσουν τον εμπορικό πόλεμο

Για αντίποινα ετοιμάζεται η Κίνα στα πλαίσια του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ, με τα κινεζικά ΜΜΕ να προειδοποιούν πως οι επερχόμενες κινήσεις από το Πεκίνο πρόκειται να κλιμακώσουν τις εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Η επίσκεψη του Προέδρου Xi Jinping σε εργοστάσιο σπανίων αγαθών την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε εικασίες ότι η Κίνα πρόκειται να χρησιμοποιήσει τη δεσπόζουσα θέση της, ως εξαγωγέας αυτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως μοχλό πίεσης στον εμπορικό πόλεμο. Τα αγαθά αυτά αποτελούν ένα σύνολο 17 χημικών στοιχείων, τα οποία χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τεχνολογικών προϊόντων, αλλά και στην κατασκευή στρατιωτικού εξοπλισμού.

Η Κίνα έχει ήδη αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές σπάνιων μεταλλευμάτων από τις ΗΠΑ, από 10% σε 25% από την 1η Ιουνίου, καθιστώντας λιγότερο οικονομική την επεξεργασία των υλικών αυτών στην Κίνα.

Στο μέτωπο των εμπορευμάτων, ο χρυσός παρέμεινε σε σταθερά επίπεδα την Τετάρτη, καθώς, παρόλη την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου και την καταφυγή των επενδυτών σε ασφαλή καταφύγια, το ισχυροποιημένο δολλάριο συγκράτησε μια ενδεχόμενη άνοδο της τιμής του πολύτιμου μετάλλου.

Παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων ήταν χαμηλότερες από το Σεπτέμβριο του 2017, το δολλάριο κατάφερε να διατηρήσει την ισχύ του, καθώς οι επενδυτές απευθύνονται στο αμερικανικό νόμισμα εν μέσω ανησυχιών ότι ο εμπορικός πόλεμος θα επιδεινωθεί.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν και οι τιμές του πετρελαίου στον απόηχο του εμπορικού πολέμου και τις αρνητικές συνέπειες αυτού στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ η μειωμένη προσφορά του εμπορεύματος, λόγω του περιορισμού της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και των πολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή, κρατάνε τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com (forex , CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video