Motor Oil: Καλύτερα των εκτιμήσεων το Q1 λέει η BofAML

Στο επίκεντρο βρίσκονται το χρονοδιάγραμμα και οι πιθανές επιπτώσεις ενός δυνητικού νέου επενδυτικού project της Motor Oil στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch. Διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση "underperform".

Motor Oil: Καλύτερα των εκτιμήσεων το Q1 λέει η BofAML

Τα ισχυρά περιθώρια διύλισης και οι όγκοι συνέβαλαν στην ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων από την Motor Oil το α’ τρίμηνο, γράφει η Bank of America Merrill Lynch, η οποία διατηρεί τη σύσταση “underperform” με τιμή-στόχο τα 18 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρει, εξακολουθεί να θεωρεί πως η Μotor Oil θα υποαποδώσει έναντι των αντίστοιχων διυλιστηρίων για τρεις λόγους: 1) η θετική επίπτωση από το IMO 2020 αναμένεται να είναι η χαμηλότερη, λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής καυσίμων, 2) η αποτίμηση είναι ακριβή και 3) υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με την πρόσφατη απόκτηση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων.

Η Μotor Oil  διαπραγματεύεται 4,7 φορές το EV/EBITDA του 2019, με premium 10% έναντι της ιστορικής αποτίμησής της. Ωστόσο, η Bank of America Merrill Lynch θεωρεί πως δεδομένων των ανησυχιών αναφορικά με τις πρόσφατες εξαγορές/συγχωνεύσεις και τα τους κινδύνους της διακυβέρνησης, η μετοχή αξίζει ένα discount σε σχέση με την ιστορική αποτίμησή της.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις της Bank of America Merrill Lynch η Μotor Oil  το διάστημα 2019-2022 θα εμφανίσει μια υγιή απόδοση των ελεύθερων ταμειακών ροών, ύψους 13%, υποθέτοντας πως η εταιρεία δεν προχωρήσει σε σημαντικά επενδυτικά έργα, δαπανώντας περίπου 80-100 εκατ. ευρώ ετησίως για έξοδα συντήρησης. Ωστόσο, στο conference call του δ’ τριμήνου 2018, η Μotor Oil  άφησε να εννοηθεί πως ίσως υπάρχει δυνητικά ένα νέο επενδυτικό project στην Ελλάδα. Η αναβάθμιση της διύλισης θα έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της παραγωγής βενζίνης. Ως εκ τούτου, η Bank of America Merrill Lynch θεωρεί πως το χρονοδιάγραμμα και η πιθανή επίπτωση, το μέγεθος και οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για το νέο project θα βρεθούν στο επίκεντρο του conference call της διοίκησης.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video