Νuntius: Νέα δεδομένα για τις διεθνείς αγορές

Ουδέτερη η χρηματιστηριακή για το βρετανικό νόμισμα, παρότι πιστεύει πως η πιθανότητα ενός Brexit χωρίς διαπραγμάτευση είναι μικρή.

Νuntius: Νέα δεδομένα για τις διεθνείς αγορές

Ενισχύθηκαν την Παρασκευή οι διεθνείς αγορές, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου ότι θα μπορούσε σύντομα να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας και πως η τεχνολογική εταιρεία Huawei θα μπορούσε να είναι μέρος αυτής. Και οι δύο πλευρές δείχνουν προθυμία να επιτύχουν μια συμφωνία, άποψη που ταυτίζεται με τις προσδοκίες, ενώ θα περιμένουμε μεταβλητότητα σε βραχυχρόνιο ορίζοντα. Εν τω μεταξύ, ο κ. Trump κάλεσε Ιάπωνες επενδυτές να ενισχύσουν την επενδυτική τους δραστηριότητα στην αμερικανική αγορά, ενώ σχολίασε και το εμπορικό πλεονέκτημα αυτών.

Η βρετανή Πρωθυπουργός, Theresa May, ανακοίνωσε την Παρασκευή την παραίτησή της στις 7 Ιουνίου, καθώς απέτυχε να περάσει το νομοσχέδιό της για το Brexit, μέσω του Κοινοβουλίου, τρεις φορές. Ο αγώνας για την νέα ηγεσία έχει ξεκινήσει, με τον Boris Johnson να αποτελεί το μεγάλο φαβορί. Η στερλίνα ενισχύθηκε κατά 0,5%, ενώ διαπραγματεύεται πάνω από τα 1,27 δολάρια ΗΠΑ. Παραμένουμε ουδέτεροι για το βρετανικό νόμισμα, ενώ εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως η πιθανότητα ενός Brexit χωρίς διαπραγμάτευση είναι μικρή.

Οι παραγγελίες προϊόντων μακράς διάρκειας των ΗΠΑ, μειώθηκαν κατά 2,1% τον Απρίλιο, με τις προσδοκίες να εκτιμούσαν μια ελαφρώς μικρότερη πτώση, της τάξεως του 2%. Ο δείκτης του αμερικανικού δολλαρίου υποχώρησε κατά 0,2%. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων παρέμειναν σταθερές στο 2,32%, αφού έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους, από τον Οκτώβριο του 2017, την προηγούμενη ημέρα. Το πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο 1,4%, μετά την πτώση που είχε σημειωθεί στο αμερικανικό πετρέλαιο την προηγούμενη βδομάδα. Οι αγορές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου θα παραμείνουν σήμερα κλειστές, λόγω αργίας.

 

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες: wiredmarket.com (forex, CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video