Nuntius: Ο εμπορικός πόλεμος ανατρέπει τα δεδομένα

Η εμπορική διαμάχη εμφάνισε ελάχιστα σημάδια ύφεσης, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, να ανακοινώνει ένα πακέτο βοήθειας ύψους 16 δισ. δολάρια.

Nuntius: Ο εμπορικός πόλεμος ανατρέπει τα δεδομένα

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε εχθές η αμερικανική αγορά, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξακολουθούν να επιβαρύνουν σοβαρά το κλίμα που επικρατεί.

Ο δείκτης Dow Jones μειώθηκε κατά 1,1%, ο S&P 500 κατά 1,2%, ενώ ο NASDAQ κατά 1,6%. Στον S&P 500, οι τεχνολογικές και βιομηχανικές μετοχές, λόγω του εμπορικού πολέμου, σημείωσαν πτώση 1,7% και 1,6%, αντίστοιχα. Ο χρηματοοικονομικός και ενεργειακός τομέας επηρεάστηκαν και αυτοί, με τον τελευταίο να δέχεται επιπλέον χτύπημα από την πτώση της τιμής του πετρελαίου κατά 5%, γεγονός που οδήγησε σε περαιτέρω πτώση της τάξεως του 3,1%.

Οι τιμές του πετρελαίου είναι η τελευταία περιοχή που έπληξαν οι ανησυχίες του εμπορικού πολέμου. Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια αργού πετρελαίου Brent μειώθηκαν κατά 4,6%, στα 68 δολ./βαρέλι, ενώ το αμερικανικό πετρέλαιο (WTI) υποχώρησε κατά 5,7%, κάτω από τα 58 δολ./βαρέλι. Τα αυξημένα αποθέματα και τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, επηρέασαν και αυτά τις τιμές του πετρελαίου.

Η εμπορική διαμάχη εμφάνισε ελάχιστα σημάδια ύφεσης, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, να ανακοινώνει ένα πακέτο βοήθειας ύψους 16 δισ. δολάρια, ώστε να αντισταθμίσει τις απώλειες του αγροτικού τομέα από τον εμπορικό πόλεμο. Ακόμα, χαρακτήρισε την εταιρεία Huawei Technologies Co. Ltd ως "πολύ επικίνδυνη", ενώ ανέφερε ότι η διαμάχη αυτή θα μπορούσε να επιλυθεί στο πλαίσιο μιας εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας.

Εχθές, το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε μείωση της τάξεως 6,9%, στις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Απρίλιο, διακόπτοντας τους τρεις συνεχόμενους ανοδικούς μήνες. Ωστόσο, η αγορά εργασίας φαίνεται δυνατή. Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικές παροχές σε ανέργους, μειώθηκαν για 3η συνεχόμενη εβδομάδα.

 

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες: wiredmarket.com (forex, CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)

key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)

Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video