Nuntius: Σε θετικό έδαφος οι αγορές

Ουδέτερη θέση για τη στερλίνα, δεδομένης της καθυστέρησης της προθεσμίας Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και της συνεχούς αβεβαιότητας.

Nuntius: Σε θετικό έδαφος οι αγορές

Ανέκαμψαν χθες οι διεθνείς αγορές, με πρωταγωνιστικό ρόλο τις τεχνολογικές μετοχές, αφού οι Η.Π.Α. χορήγησαν στην Huawei παράταση 90 ημερών για την αγορά αμερικανικών προϊόντων. Το γεγονός αυτό προκύπτει από το ότι οι ΗΠΑ έβαλαν την συγκεκριμένη εταιρεία στην ‘’μαύρη λίστα’’ των εμπορικών συναλλαγών. Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύθηκε κατά 0,8%, ο S&P 500 κατά 0,9% και ο NASDAQ κατά 1,1%. Παραμένουμε θετικοί για τις αγορές, καθώς η επικρατέστερη ιδέα είναι ότι τελικά θα επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, αν και αναμένεται αυξημένη μεταβλητότητα στο εγγύς μέλλον.

Η Βρετανή Πρωθυπουργός, Theresa May, πρότεινε μια "νέα συμφωνία", η οποία, αν εγκριθεί, περιλαμβάνει τη δυνατότητα των βουλευτών να ψηφίσουν για το αν θα διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit και να εγκρίνει μια τελική συμφωνία. Αυτή είναι η τέταρτη απόπειρα της May να προβεί σε συμφωνία μέσω του Κοινοβουλίου. Η στερλίνα έκλεισε πτωτικά μετά από μια ασταθή συνεδρία εχθές. Κρατάμε ουδέτερη άποψη για το νόμισμα, δεδομένης της καθυστέρησης της προθεσμίας Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και της συνεχούς αβεβαιότητας μέχρι τότε.

Οι πωλήσεις κατοικιών στις Η.Π.Α. μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, καθώς επηρεάστηκαν από τις υψηλές τιμές. Τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, το δολάριο ΗΠΑ και ο χρυσός παρέμειναν σταθερά. Οι επενδυτές θα αναμένουν σήμερα τις ανακοινώσεις σχετικά με την συνεδρίαση της Fed στις 30 Απριλίου-1 Μαΐου. Συνεχίζουμε να περιμένουμε από την Fed να διατηρήσει τα επιτόκια σε σταθερά επίπεδα φέτος. Στο μέτωπο της πολιτικής, θα δοθεί έμφαση στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα τέλη αυτής της εβδομάδας.

 

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες: wiredmarket.com (forex, CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία).

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video