Nuntius: Τα επεισόδια του εμπορικού πολέμου φτιάχνουν κλίμα

Περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας και μεταβλητότητας έως ότου υπάρξει συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας βλέπει η χρηματιστηριακή, συνεχίζοντας να ποντάρει σε επενδύσεις που επωφελούνται από την ανάπτυξη.

Nuntius: Τα επεισόδια του εμπορικού πολέμου φτιάχνουν κλίμα

Μικτά τα πρόσημα στις αγορές τη Δευτέρα, καθώς οι αγορές της Ασίας, με εξαίρεση την Κίνα, ενισχύθηκαν, ενώ οι αγορές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έκλεισαν χαμηλότερα. Η αβεβαιότητα γύρω από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας εξακολουθεί να αποτελούν τη βασική πηγή ανησυχίας για τους επενδυτές, χωρίς να φαίνεται να υπάρχει κάποια λύση στο θέμα.

Το Σαββατοκύριακο, το Reuters ανακοίνωσε ότι η Google ανέστειλε κάποια συνεργασία με την Huawei μετά την απόφαση των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, να προσθέσει την συγκεκριμένη εταιρεία στην μαύρη λίστα εμπορικών συναλλαγών. Η Wall Street Journal ανέφερε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν 90 ημέρες απαλλαγής από την "μαύρη λίστα’’ εμπορικών συναλλαγών, ορισμένους προμηθευτές και πελάτες της Huawei.

Η επικρατέστερη άποψη είναι ότι και οι δύο πλευρές - ΗΠΑ και Κίνα - έχουν αμοιβαίο συμφέρον να επιτύχουν τελικά μια εμπορική συμφωνία. Παρόλο που μπορεί να υπάρξει περίοδος αυξημένης αβεβαιότητας και μεταβλητότητας, συμπεριλαμβανομένης της θετικής αίσθησης για τις παγκόσμιες αγορές, τα προϊόντα που επωφελούνται από την ανάπτυξη εξακολουθούν να αποτελούν, μεσοπρόθεσμα, σωστή επιλογή. Θα λέγαμε, λοιπόν, ότι οι προσδοκίες της νομισματικής πολιτικής είναι περισσότερο υποστηρικτικές απ’ό,τι πέρυσι, ενώ η ανάπτυξη παραμένει σε ελαστική πορεία.

Πέραν του εμπορικού πολέμου, τα επενδυτικά βλέμματα στρέφονται στην έκθεση της Τετάρτης, σχετικά με την συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στις 30 Απριλίου έως την 1η Μαΐου.

Αναμένουμε ότι τα πρακτικά θα παρουσιάσουν ευρεία συναίνεση για την τρέχουσα ουδέτερη πολιτική στάση της Fed, καθώς και πιθανές περικοπές στον ασφαλιστικό τομέα. Αναμένουμε πως την πλειοψηφία των συμμετεχόντων θα συμφωνήσουν με τον Πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, ότι η τρέχουσα αδυναμία του πληθωρισμού είναι παροδική.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com (forex , CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια ( είτε webinars είτε με φυσική παρουσία )

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video