Nuntius: Οι δασμοί καθορίζουν την τάση στις αγορές

Οι διεθνείς αγορές συνεχίζουν να κινούνται με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας.

Nuntius: Οι δασμοί καθορίζουν την τάση στις αγορές

Σε χαμηλότερα επίπεδα έκλεισε την Παρασκευή η αμερικανική αγορά, καθώς η εμπορική διαμάχη, καθιστά συγκρατημένη την επενδυτική διάθεση. Οι αγορές σε Ευρώπη, Ιαπωνία, Μεξικό και Καναδά ενισχύθηκαν, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump καθυστέρησε επίσημα την επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά και ιαπωνικά αυτοκίνητα για έξι μήνες, ενώ συμφώνησε να καταργήσει τους δασμούς σε μέταλλα στον Καναδά και το Μεξικό. Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων παρέμειναν αμετάβλητες στο 2,39%, ενώ οι ευρωπαϊκές αποδόσεις μειώθηκαν κατά 2 μονάδες βάσης.

Το αυστραλιανό δολλάριο σημείωσε άνοδο τάξεως 1%, έναντι του αμερικανικού δολλαρίου, σήμερα το πρωί, καθώς ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, οδήγησε το Συντηρητικό κόμμα του σε μια εκλογική νίκη. Το αποτέλεσμα αποτέλεσε μία παγκόσμια έκπληξη. Καταληκτικά, παραμένουμε ουδέτεροι στην ισοτιμία AUD/USD, ενώ αναμένουμε σε βάθος 3 μηνών να φτάνει στο 0,72 και σε βάθος 12 μηνών στο 0,75.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί τις εννέα από τις δέκα τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης, ενώ την Παρασκευή υποχώρησε κατά 0,6% στο 1,2730 (έναντι του αμερικανικού δολλαρίου), αφού ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κορμπίν, ζήτησε να παύσουν οι συνομιλίες για το Brexit. Οι εξελίξεις της εγχώριας πολιτικής θα συνεχίσουν, όπως φαίνεται, να επηρεάζουν το ζεύγος νομισμάτων.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν άνοδο κατά 1%, αφού ο ΟΠΕΚ τόνισε την πρόθεσή του να διατηρήσει τα μειωμένα επίπεδα παραγωγής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός Narendra Modi είναι έτοιμος να διατηρήσει την εξουσία του στην Ινδία, η οποία αποτελεί και την δημοφιλέστερη δημοκρατία διεθνώς. Οι μετοχές της Ινδίας, το νόμισμα και τα ομόλογά της πιθανόν να αυξηθούν σήμερα.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com (forex, CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια ( είτε webinars είτε με φυσική παρουσία )

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video