Nuntius: O πόλεμος δασμών ΗΠΑ - Κίνας βαραίνει το κλίμα

Η χρηματιστηριακή βλέπει αυξημένη μεταβλητότητα στις αγορές έως ότου υπάρξει λύση στην εμπορική διαμάχη, ενώ εκτιμά ότι οι ΗΠΑ ενισχύουν τη διαπραγματευτική τους θέση.

Nuntius: O πόλεμος δασμών ΗΠΑ - Κίνας βαραίνει το κλίμα

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι αγορές σε ολόκληρη την Ασία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καθώς οι ανησυχίες για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας ενισχύθηκαν. Μετά την αποτυχημένη ολοκλήρωση των συνομιλιών της Παρασκευής, η Κίνα ανακοίνωσε τη Δευτέρα το επόμενο βήμα της: υψηλότερους δασμούς σε αμερικάνικα εμπορεύματα αξίας 60 δισ. δολλαρίων, από την 1η Ιουνίου. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη αυξήσει τους δασμούς σε κινέζικα εμπορεύματα αξίας 200 δισ. δολλαρίων, την Παρασκευή.

Αναμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα στις αγορές έως ότου υπάρξει λύση στην εμπορική διαμάχη, ενώ βλέπουμε,στις πρόσφατες εξελίξεις,τις ΗΠΑ να ενισχύουν τη διαπραγματευτική τους θέση. Ως βασική ιδέα παραμένει ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν τελικά σε μια συμφωνία, αν και η προθεσμία έχει παραταθεί.

H θετική μας άποψη για τις παγκόσμιες αγορές επιβεβαιώνεται, ιδιαίτερα για την αμερικάνικη αγορά, καθώς περιμένουμε την επιβεβαίωση ή όχι ως προς : παγκόσμια ανάπτυξη, ήπιες τραπεζικές πολιτικές, τον μετριασμό του πληθωρισμού και τις ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την παγκόσμια επενδυτική βελτίωση . Ωστόσο, δεδομένων των απειλών για περαιτέρω δασμούς και των επερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών, θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε βραχυπρόθεσμα από τη νομισματική μεταβλητότητα, η οποία αναμένεται να εξομαλυνθεί σταδιακά.

Η αβεβαιότητα λόγω των εμπορικών εξελίξεων επιβάρυνε επίσης το κινεζικό γουαν (CNY) τη Δευτέρα: υποχώρησε στο 6,88 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, από 6,82 την Παρασκευή. Παραμένουμε ουδέτεροι για το γουάν (CNY) με την προσδοκία ότι θα υπάρξει συμφωνία. Επίσης, παραμένουμε ουδέτεροι για τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, λόγω των ακριβότερων αποτιμήσεων και της βελτίωσης της οικονομικής δραστηριότητας εκτός της Κίνας.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com (forex , CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactivebrokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video