Eurobank: Εισέρχεται στο δείκτη MSCI Mid Cap

Η τράπεζα εκτιμάται ότι θα συμπεριληφθεί στο δείκτη MSCI Greece ταυτόχρονα με την απόσυρση της Grivalia από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η Wood αναμένει εισροές 128 εκατ. δολαρίων από παθητικά χαρτοφυλάκια.

Eurobank: Εισέρχεται στο δείκτη MSCI Mid Cap

Την Παρασκευή μετά το κλείσιμο της αγοράς, η MSCI ανακοίνωσε ότι, μετά την εξαγορά της Grivalia από τη Eurobank, σχεδιάζει να προσθέσει τη μετοχή της τράπεζας στο δείκτη ΜSCI Mid Cap. 

Οπως εκτιμά η Wood στο πρωινό της report, με βάση και τους κανόνες της MSCI, αυτό σημαίνει ότι η μετοχή της τράπεζας αναμένεται να προστεθεί και στο δείκτη MSCI Greece. Η ημερομηνία εισαγωγής προσδιορίστηκε από την MSCI ως η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Grivalia στο ΧΑ (που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη). 

Οταν η μετοχή της Eurobank προστεθεί στο δείκτη, η Wood αναμένει εισροές ύψους 128 εκατ. δολαρίων από παθητικά χαρτοφυλάκια, με τη στάθμισή της μετοχής στον δείκτη MSCI EM να διαμορφώνεται στο 0,04% και στον δείκτη MSCI Greece στο 14% περίπου.   

Η Wood σημειώνει ότι η είδηση είναι θετική, ενώ προσθέτει ότι ενδέχεται η προσθήκη να πραγματοποιηθεί πριν την εξαμηνιαία τακτική αναθεώρηση των δεικτών από την MSCI. Σημειώνει δε ότι η Eurobank είναι η κορυφαία της επιλογή από τον κλάδο στην Ελλάδα, λόγω του ανοιχτού δρόμου για χαμηλότερες επισφάλειες ενώ διατηρεί τη σύσταση "buy".  

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video