Nuntius: Πήρε ανάσες η βρετανική στερλίνα

Η προοπτική ενός πιο «μαλακού» Brexit βοήθησε στην ανάκαμψη του νομίσματος, Ποιες ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ αναμένεται να είναι κρίσιμες για την πορεία των αγορών.

Nuntius: Πήρε ανάσες η βρετανική στερλίνα

Λόγω απουσίας σημαντικών οικονομικών δεδομένων και γεγονότων, οι παγκόσμιες αγορές κινήθηκαν χθές σταθεροποιητικά. Τα χρηματιστηριακά πρόσημα ήταν μικτά, ενώ τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα ενισχύθηκαν, με το αμερικανικό δολάριο οριακά ισχυρότερο.

Στις μετοχές, ο δείκτης S&P 500 ήταν αμετάβλητος, ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές κέρδισαν 0,3%. Μετά από μερικά ισχυρά κέρδη του πρώτου τριμήνου, οι επενδυτές περιμένουν θετικά σημάδια για να διατηρήσουν το ράλι. Με τους ενθαρρυντικούς δείκτες παραγωγής στις ΗΠΑ και την Κίνα, η αμερικανική έκθεση μισθοδοσίας των ΗΠΑ (που προβλέπεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή) θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι παραγγελίες αμερικανικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 0,1% το Φεβρουάριο, χάνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών, γεγονός που οδήγησε σε μείωση 3 bp στις αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων στο 2,48%. Η Επιτροπή Επενδύσεων αποφάσισε να λήξει τη θετική της άποψη για τα κρατικά ομόλογα μετά το ισχυρό ετήσιο ράλι. Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία δείχνουν περαιτέρω σημάδια βελτίωσης, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυξημένους κινδύνους για τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Στις ισοτιμίες, η GBP/USD ανέκαμψε μετά την πρόσκληση της Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, στον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, Jeremy Corbyn, για να βοηθήσει στην εκπόνηση ενός κοινού σχεδίου Brexit. Είπε, επίσης, πως αν οι δύο ηγέτες δεν μπορέσουν να καταλήξουν σε συναίνεση, θα προτείνει μια σειρά επιλογών για τον καθορισμό εναλλακτικών τρόπων προς το Brexit. Ο κ. Corbyn είπε ότι είναι «πολύ χαρούμενος» για τις επικείμενες συζητήσεις με την κ. May, ενώ τόνισε την ανάγκη να αποφευχθεί η «αποκοπή» του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δημιουργεί την προοπτική ενός μαλακού Brexit και ενισχύει τη θετική άποψη για την βρετανική λίρα.


NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες: keystock.com (forex, CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνείστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video