Nuntius: Πού οδηγεί η πίεση στη βρετανική λίρα

Πώς αποτιμάται η πορεία κρίσιμων ισοτιμιών στον χώρο των αναδυόμενων. Η εικόνα στην αγορά ομολόγων και η σύνδεση της λίρας με τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit.

Nuntius: Πού οδηγεί η πίεση στη βρετανική λίρα

Οι ευρωπαϊκες μετοχές έκλεισαν με μικτά πρόσημα την Πέμπτη, ενώ οι αμερικανικές μετοχές απέδωσαν κέρδη, λόγω των εξελίξεων στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Σύμφωνα με το Reuters, η Κίνα είχε κάνει «πρωτοφανείς προτάσεις» στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για διάφορα ζητήματα, όπως η εξαναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας.

Οι αποδόσεις στα ομόλογα ενισχύθηκαν, διακόπτοντας το πρόσφατο ράλι τους. Προς το παρόν διατηρούμε τη θετική μας άποψη για τα κρατικά ομόλογα, ώστε να αντισταθμιστεί η βραχυπρόθεσμη πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, αλλά έχουμε αρνητική άποψη για το ευρώ, καθώς βλέπουμε αυξημένο κίνδυνο στην οικονομία της ευρωζώνης.

Η βρετανική λίρα έχασε έδαφος μετά τις τελευταίες εξελίξεις του Brexit, οι οποίες είδαν τη Βουλή των Κοινοτήτων να απορρίπτουν την Τετάρτη οκτώ πιθανές επιλογές για το Brexit, ενώ η Mέι ενδέχεται να θέσει τη συμφωνία αποχώρησης σε ψηφοφορία σήμερα. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η μακρά παράταση/soft Brexit παραμένει το πιο πιθανό αποτέλεσμα, αλλά οι πιθανότητες γενικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί. Παραμένουμε θετικοί στην υποτιμημένη GBP, αν και είναι πιθανό να υπάρξει βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα. Εάν ένα σενάριο «διαπραγμάτευσης» επιτευχθεί, αναμένουμε ότι το νόμισμα θα ενισχυθεί.

Τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών (EM), όπως εκτιμήθηκαν από τον δείκτη νομισμάτων αναδυόμενων αγορών της JP Morgan, υποχώρησαν την Πέμπτη. Η τουρκική λίρα υποχώρησε πριν από τις κρίσιμες τοπικές εκλογές το Σαββατοκύριακο, οι οποίες θεωρούνται δημοψήφισμα από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ερντογάν.

Έχουμε ουδέτερη άποψη για την τουρκική λίρα, αλλά συνεχίζουμε να έχουμε θετική άποψη για τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών (EM) γενικά, καθώς τα βασικά στοιχεία εξακολουθούν να υποδηλώνουν υποτίμηση, μετά την πρόσφατη ανάκαμψη. Οι θετικές διαφορές ανάπτυξης και οι υψηλότεροι πραγματικοί συντελεστές σε σχέση με τις ανεπτυγμένες αγορές θα πρέπει τελικά να υποστηρίξουν τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, αλλά οι εμπορικές διαφορές και οι ιδιοσυγκρασιακοί κίνδυνοι είναι πιθανό να διατηρήσουν υψηλή βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα.

 

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

τηλ. 210 3350500

πλατφόρμες: keystock.com (forex, CFDs σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFDs σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars, είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video