Τα μυστικά της ειδικότητας του… crypto engineer

Το ράλι του Cardano που έφτασε σε απόδοση το 50%. Ποιες θέσεις απασχόλησης που σχετίζονται με το blockchain δημιουργούνται στην παγκόσμια αγορά.

Τα μυστικά της ειδικότητας του… crypto engineer

Καλά νέα για τους φίλους του Cardano (ADA). Το νόμισμα προστέθηκε στο δημοφιλές πορτοφόλι Ledger Nano S. Η διοίκηση ανταποκρίθηκε στο αίτημα των χρηστών και φρόντισε να εκπληρώσει την επιθυμία τους, όπως ανακοινώθηκε χθες από το εμπορικό τμήμα της εταιρίας. Η Ledger είναι ένας από τους ηγέτες των πορτοφολιών για κρυπτονομίσματα παγκοσμίως, με περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια συσκευές σε κυκλοφορία.

Το Cardano όπως βλέπουμε στο διάγραμμα έχει αξιοθαύμαστη πορεία. Μέσα σε δύο εβδομάδες αύξησε την αξία του πάνω από 50%, ενώ από τον Δεκέμβρη έχει σχεδόν τριπλασιάσει την τιμή του. Πλέον βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των κρυπτονομισμάτων από πλευράς κεφαλαιοποίησης, με την αξία του να ανέρχεται στα 1,7 δισ. δολάρια.

Η πιο hot ειδικότητα σήμερα, είναι του crypto engineer

Αναφερθήκαμε προχθές στο Facebook που προσλαμβάνει ειδικευμένους πάνω στο blockchain. Ωστόσο δεν είναι το μοναδικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης που προσλαμβάνει κόσμο από τον χώρο. Ποιο άλλο; Το twitter.

Σε ένα tweet του -τι άλλο;- ο Jack Dorsey, CEO της δημοφιλούς κοινωνικής πλατφόρμας Twitter, έκανε γνωστό ότι η FinTech Square, μια startup που ίδρυσε ο ίδιος, επιθυμεί να προσλάβει τέσσερις crypto μηχανικούς και ένα σχεδιαστή, για εργασία πλήρους απασχόλησης σε συνεισφορές ανοιχτού κώδικα στο οικοσύστημα του Bitcoin. «Εργαστείτε από οπουδήποτε, αναφέρετε απευθείας σε μένα, και μπορούμε να σας πληρώσουμε ακόμη και σε bitcoin!», έγραψε.

Ο Dorsey δεν έχει κρύψει την φιλική του στάση έναντι των κρυπτονομισμάτων. Πριν από καιρό είχε αποκαλύψει πως αγοράζει σταθερά κάθε εβδομάδα Bitcoin. Ερωτηθείς γιατί πιστεύει τόσο πολύ στα ψηφιακά νομίσματα, απάντησε πως «το Internet χρειάζεται ένα παγκόσμιο νόμισμα. Θα μας διευκολύνει, επιτρέποντας μας να εξυπηρετούμε περισσότερους ανθρώπους, να κινηθούμε πολύ πιο γρήγορα σε όλο τον κόσμο. Δεν ξέρω αν θα είναι το Bitcoin, αλλά μοιάζει να είναι η ιδανικότερη επιλογή μέχρι σήμερα. Ήταν κάτι που γεννήθηκε στο Διαδίκτυο, αναπτύχθηκε στο Διαδίκτυο, δοκιμάστηκε στο Διαδίκτυο. Είναι το Διαδίκτυο».

Το Facebook και το Twitter, δεν είναι οι μόνες γνωστές φίρμες που ψάχνουν να προσλάβουν ειδικούς στο blockchain. Η Visa, ο κολοσσός των χρηματικών πληρωμών, έβαλε και αυτή αγγελία. Οι πιθανότητες να πρόκειται για απλά τυχαίο γεγονός, είναι λίγο μικρότερες από το να προσγειωθεί μπροστά σας ένας αστεροειδής, μέχρι να τελειώσετε την ανάγνωση του άρθρου.

Πράγματι, δεν είναι σύμπτωση. Σύμφωνα με το hired.com υπήρξε μια έκρηξη ζήτησης κατά τους τελευταίους 12 μήνες για προγραμματιστές με δεξιότητες blockchain. Όταν λέμε έκρηξη, δεν υπερβάλουμε. Πενταπλασιάστηκε!

Βέβαια, όπως ότι διευκρινίζουν οι συντάκτες της έρευνας, τα προσόντα που ζητάνε δεν είναι αποκλειστικά και μόνο για blocκchain. Ίσως για αυτό οι μισθοί δεν είναι αισθητά καλύτεροι σε σχέση με τις υπόλοιπες ειδικότητες προγραμματιστών, όπως των μηχανικών ασφαλείας.

Κοιτάζοντας επιφανειακά την πορεία των τιμών στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, θα έβγαζε κανείς το συμπέρασμα ότι τα πράγματα όσο πάνε και δυσκολεύουν. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Όπως σε κάθε τεχνολογία αιχμής που έχει μέλλον, η κινητικότητα είναι έντονη και οι εξελίξεις κρατάνε το ενδιαφέρον αμείωτο. Εάν εξετάσουμε την μεγάλη εικόνα, θα δούμε πως η απασχόληση αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Τόσο στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας όσο και ειδικότερα στον κλάδο του Blockchain. Αν αυτός δεν θεωρείται βασικός δείκτης υγείας, αν όχι ευημερίας ενός κλάδου, τότε ποιος μπορεί να θεωρηθεί;
Είναι αργά να αλλάξουμε καριέρα λέτε;

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video