Συνεχίζει την ανοδική κίνηση το κρυπτονόμισμα EOS

Πώς λειτούργησε το πολύ παλιό «αγόρασε στη φήμη και πούλα στην είδηση», στην περίπτωση του EOS. H βράβευση από το Cryptocurrency Outlook και η εικόνα όπως αποτυπώνεται από την τεχνική ανάλυση.

Συνεχίζει την ανοδική κίνηση το κρυπτονόμισμα EOS

Μετά τη χθεσινή άνοδο, η οποία δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οφειλόταν στο EOS, σήμερα τα πνεύματα είναι πιο ήρεμα, όπως αποτυπώνεται στην πεντάδα με τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα. Σε όλα; Όχι σε όλα.

Το EOS εξακολουθεί να ξεχωρίζει και μάλιστα σκαρφάλωσε στην 4η θέση από πλευράς κεφαλαιοποίησης, αφήνοντας πίσω του το Litecoin. Ανεβαίνει ασταμάτητο ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν σχετικά αμετάβλητα, όπως το Bitcoin. Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα βρίσκεται στις 4.079 δολάρια, σχεδόν στην τιμή που είχε πριν από ένα 24ωρο.

Την πιο μεγάλη άνοδο σήμερα από τα 100 πρώτα σε κεφαλαιοποίηση νομίσματα καταγράφει το Decentraland (MANA), με 31%, με δεύτερο το Ravencoin (RVN) με 21%, το οποίο φαίνεται να επανακάμπτει. Τις μεγαλύτερες απώλειες σε ποσοστό έχουμε από το REPO (REPO), το οποίο υποχωρεί 29%.

Πού οφείλεται η άνοδος του EOS

Η τεχνική εικόνα του EOS είναι από τις πιο καθαρές που μπορούν να υπάρξουν. Όπως βλέπουμε στο ωριαίο διάγραμμα, είχαμε μια μακρά συσσώρευση που κράτησε τρεις ολόκληρες εβδομάδες. Η συσσώρευση νομοτελειακά θα τελείωνε κάποτε, όπως και έγινε. Τι μας υποδεικνύει η τεχνική ανάλυση για το τέλος της συσσώρευσης ενός τριγωνικού σχηματισμού; Ότι ακολουθεί συνήθως απότομη εκτόνωση. Μπορεί να μη μας βοηθάει ιδιαίτερα ως προς το πού θα κινηθεί, αλλά ότι θα ξεσπάσει απότομα είναι σχεδόν δεδομένο.

Τι οδήγησε όμως αυτή την κίνηση;

Η απάντηση έχει δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά τον Dan Larimer, ιδρυτή του EOS. Ο Larimer είναι μία από τις πιο σεβαστές προσωπικότητες στον χώρο, καθώς είναι ο προγραμματιστής λογισμικού που όχι μόνο ίδρυσε την EOS αλλά δημιούργησε την πλατφόρμα BitShares (BTS), είναι συνιδρυτής του Steem και αρκετά ακόμα.

Σύμφωνα με τον Dan, το EOS έχει πολύ ενδιαφέροντες εξελίξεις μπροστά του, που θα του δώσουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Συγκεκριμένα τόνισε πως έχει μια μεγάλη ανακοίνωση να κάνει, η οποία υπολογίζει να γίνει τον Ιούνιο. Την περιέγραψε ως τη μεγαλύτερη ανακοίνωση από τη δημιουργία του EOS!

Τη «βόμβα» έριξε στο κανάλι του EOS το Telegram, όπου μαζεύεται όλη η κοινότητα του νομίσματος. Όπως είναι φυσικό, τα μέλη της κοινότητας έσπευσαν να τον ρωτήσουν λεπτομέρειες. Εκείνος αρνήθηκε να απαντήσει, με τη δικαιολογία ότι δεν θέλει να χαλάσει την… έκπληξη.

Αν δεν ξέρει κανείς τι θα ανακοινώσει, γιατί ανεβαίνει το EOS; Γιατί ίσχυσε το πολύ παλιό «αγόρασε στη φήμη και πούλα στην είδηση». Παλιό όσο και η ύπαρξη της ίδιας της χρηματιστηριακής διαπραγμάτευσης.

Ο Larimer είπε επίσης πως θεωρεί το EOS πολύ καλύτερο από το ανταγωνιστικό Ethereum, που αυτή τη στιγμή έχει πολλαπλάσια κεφαλαιοποίηση. Μια πολύ ωραία ερώτηση που του κάνανε, είναι: «Αν το EOS είναι καλύτερο, τότε πώς δικαιολογείς ότι έχει πολύ λιγότερους προγραμματιστές σε σχέση με το Ethereum;» Για να απαντήσει εκείνος: «Η σύγκριση είναι μεταξύ ποιότητας με ποσότητα. Στο Ethereum, οι λύσεις είναι υπερβολικά περίπλοκες, κάτι που οφείλεται στην κακή αρχική σχεδίαση και το οποίο είναι αδύνατον να διορθωθεί». Εξάλλου ακριβώς για αυτό δημιουργήθηκε και βρήκε χώρο να αναπτυχθεί το EOS. Για να λύσει τα προβλήματα που έχει το Ethereum.

Η δεύτερη εξέλιξη που φαίνεται να βοήθησε, ήταν η δημοσίευση από το Weiss, του Cryptocurrency Outlook του Μαρτίου, όπου αναδεικνύεται το EOS ως το καλύτερο από όλα τα κρυπτονομίσματα. Το Weiss μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή βελτίωση του EOS. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών στην αλυσίδα αυξήθηκε από 7,000 τον Φεβρουάριο του 2018 σε σχεδόν 4,6 εκατομμύρια τον Μάρτιο του 2019. Οι συναλλαγές ανά ημέρα από 937.003 ανήρθαν στις 4.563.518.

Σύμφωνα πάντα με το Weiss, Ethereum και Cardano, που είναι στην ίδια κατηγορία με το EOS, είναι πιο κάτω στην αξιολόγηση. Ως κριτήρια είχαν την τεχνολογία που χρησιμοποιούν και την αποδοχή. 

Για τους επενδυτές, το Weiss έχει και μια ενδιαφέρουσα αναφορά σε κρυπτονομίσματα των οποίων η σχέση ρίσκου με ανταμοιβή είναι καλύτερη. Αναφέρει 4 ως τα καλύτερα: EOS, XRP, BTC και η έκπληξη, το Binance (ΒΝΒ). Όπως βλέπουμε και εδώ το EOS είναι πρώτο!

Ας τονίσουμε ακόμα μια φορά, έστω και αν γινόμαστε δυσάρεστοι ή ακόμα και κουραστικοί. Δεν είναι όλα τα κρυπτονομίσματα ίδια, ούτε υπάρχει μόνο το Bitcoin. Από τα περισσότερα που υπάρχουν σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία τους ίσως δεν θα υπάρχει σε 1 ή 2 ή 3 χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει πως όσοι έχουν επενδύσει πάνω τους θα βγουν χαμένοι. Μπορεί να εκμεταλλευτούν κάποια χρηματιστηριακή αναλαμπή και να βγάλουν μεγάλες αποδόσεις. Παρ' όλα αυτά είναι καταδικασμένα σε βάθος χρόνου. Θα τους ξεπεράσουν οι εξελίξεις.

Ωστόσο μια επιλεγμένη ομάδα εταιρειών, οι οποίες θα καταφέρουν η εφαρμογή τους να είναι ταχύτερη και ευρύτερα αποδεκτή από το οικοσύστημα του blockchain, θα ηγηθεί της καινοτομίας. Συνεπώς η αύξηση της αξίας τους θα είναι τεράστια. Από τις εταιρείες πίσω από τα σημερινά κρυπτονομίσματα πολύ πιθανό να ξεπεταχτεί μια νέα Google, μια νεα Amazon. Θα είναι το EOS ένα από αυτά; Δύσκολο να πούμε. Το μόνο σίγουρο είναι πως συγκαταλέγεται σε αυτά που αξίζει να παρακολουθούμε.

Θα τελειώσουμε το άρθρο με ένα απόσπασμα από τα συμπεράσματα του Weiss, γιατί όχι μόνο έχει ενδιαφέρον αλλά είναι κάτι που έχουμε αναφέρει και εμείς συχνά: «Παρά τις χαμηλότερες τιμές από τις αρχές του 2018, το μοντέλο αξιολόγησής μας δίνει ισχυρές αποδείξεις ότι ένα κρίσιμο τμήμα της βιομηχανίας των crypto έχει σημειώσει αξιοσημείωτη αύξηση στον όγκο συναλλαγών ανά χρήστη, τη χωρητικότητα και την ασφάλεια του δικτύου. Ο συνδυασμός χαμηλότερων τιμών και βελτιωμένων θεμελιωδών μεγεθών προσφέρει ευκαιρίες. Για αυτούς που είναι πρόθυμοι αναλάβουν το ρίσκο, ο καλύτερος χρόνος για επενδύσεις θα μπορούσε να είναι πολύ κοντά».

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video