Οι τιμές στόχοι για τη Jumbo από τρεις χρηματιστηριακές

Ισχυρά τα αποτελέσματα της Jumbo, με στήριξη από τις δραστηριότητες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, λένε οι αναλυτές. Δίνουν σύσταση "overweight" και "buy".

Οι τιμές στόχοι για τη Jumbo από τρεις χρηματιστηριακές

Η Jumbo ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα για το α’ εξάμηνο, τα οποία ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής, λόγω των καλών επιδόσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και χαρακτηρίζει αξιοσημείωτη την αύξηση των εγχώριων πωλήσεων, γράφει η Euroxx Securities. Η χρηματιστηριακή δίνει για την μετοχή της Jumbo τιμή-στόχο στα 19,60 ευρώ, με σύσταση “overweight”.

Από την πλευρά της, η Beta Securities αναφέρει πως η Jumbo κατέγραψε ένα ακόμα ρεκόρ με τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου, με τα καθαρά της κέρδη να διαμορφώνονται στα 98,7 εκατ. ευρώ, παραπέμποντας σε κέρδη 160 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2018-2041. Σημειώνει πως, καθώς οι Απόκριες και το Πάσχα πέφτουν φέτος αργότερα, τα αποτελέσματα σε επίπεδο πωλήσεων δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα.

H Pantelakis Securities δίνει σύσταση “overweight” με τιμή-στόχο 20 ευρώ ανά μετοχή, αναφέροντας πως τα καθαρά κέρδη του α’ εξαμήνου ήταν λίγο υψηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη του συνόλου της χρήσης 2019 θα ανέλθουν στα 161 εκατ. Ευρώ.

Εξάλλου, υψηλότερη τιμή στόχο, στα 18 ευρώ έναντι 17 προηγουμένως και σύσταση «buy» έδωσε η HSBC για τη μετοχή της Jumbo.  Η χρηματιστηριακή καταγράφει τη βελτιωμένη μακροοικονομική εικόνα στην Ελλάδα που δείχνει προς ανάκαμψη για τις πωλήσεις της εταιρείας αλλά και την πολύ καλή πορεία της Ρουμανίας με σημαντική επέκταση των εργασιών. Μάλιστα ο οίκος εκτιμά ότι η χώρα θα προσφέρει το 22% των πωλήσεων το 2021, έναντι 13% με βάση τα στοιχεία του 2018. Στα θετικά για την ελληνική εταιρείας περιλαμβάνει και την ισχυρή θέση σε ότι αφορά τα μετρητά (287 εκατ. ευρώ στα τέλη της περασμένης χρονιάς που αντιστοιχούν σε 2,1 ευρώ ανά μετοχή). 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video