Μνημόνιο EBRD με ΧΑ για ένταξη εταιρειών στην εγχώρια αγορά

Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 450.000 ευρώ και διάρκειας 36 μηνών, θα έχει στόχο την επιβεβαίωση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την εγχώρια κεφαλαιαγορά.

Μνημόνιο EBRD με ΧΑ για ένταξη εταιρειών στην εγχώρια αγορά

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την προετοιμασία εισαγωγής μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων στο χρηματιστήριο της Αθήνας, υπέγραψαν σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και το ΧΑ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 450.000 ευρώ με διάρκεια 36 μήνες, το οποίο θα δρα συμπληρωματικά με το πρόγραμμα Roots του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και στόχο θα έχει την επιβεβαίωση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την εγχώρια κεφαλαιαγορά.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στη μεταφορά τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών από το εξωτερικό στις Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στον εντοπισμό αδυναμιών και τη διόρθωσή τους, που υπάρχουν στη διαδικασία προσέλκυσης εταιρειών στο ΧΑ.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί συνέχεια προηγούμενων συμφωνιών μεταξύ EBRD και ΧΑ, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η συμβολή της EBRD στην εγχώρια αγορά εταιρικών ομολόγων καθώς και η συμμετοχή της στο Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Ξανθάκος αναφέρθηκε στη συμβολή της EBRD στην Ελληνική οικονομία από το 2014, όταν η Ελλάδα μετατράπηκε σε λήπτρια χώρα χρηματοδότησης από την Τράπεζα κατόπιν αιτήσεώς της.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθάκο η Ελλάδα έλαβε από το 2014 έως σήμερα 2,4 δισ. ευρώ από την EBRD σε 50 projects και αν η συνεργασία αυτή συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό έως το 2020 τότε θα επηρεάσει ετησίως το ΑΕΠ της χώρας κατά +0,4%.  

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video