Ποιοι διακρίθηκαν στα Fund Managers' Awards 2018

Το θαυμασμό του για τους Έλληνες διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων εξέφρασε ο Θ. Κρίντας καθώς, όπως είπε, τους θεωρεί από τους καλύτερους στον κόσμο, μιας και κατορθώνουν «σε μια αγορά που καταρρέει, να έχουν κάθε χρόνο θετικές αποδόσεις»!

Ποιοι διακρίθηκαν στα Fund Managers' Awards 2018

Απονεμήθηκαν από την Πανελλήνια Ένωση Μεριδιούχων Αμοιβαίων Κεφαλαίων & Ομολόγων (ΠΕΜΑΚΟ), κατά τη διάρκεια του πολυσυνεδρίου Athens Money Show 2019, τα βραβεία Fund Managers’ Awards 2018 στους καλύτερους σε απόδοση διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Στην εκδήλωση μίλησαν, με θέμα «Προοπτικές για το 2019», δύο διακεκριμένες προσωπικότητες της επενδυτικής αγοράς. Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Θεόδωρος Κρίντας, Founder & CEO της Koubaras Ltd Behavioral Finance, o οποίος επεσήμανε ως πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και την, έστω και βασανιστικά αργά, απόκτηση σταθερότητας και διαφάνειας στη δημοσιονομική πολιτική.

Αντίθετα, ο κ. Κρίντας ήταν κατηγορηματικά αρνητικός για την τρέχουσα φορολογική πολιτική. «Δεν πιστεύω καθόλου στη φορολογική πολιτική που ασκείται τώρα. Θεωρώ ότι καταδικάζει τη χώρα στο να παράγει λιγότερο, μιας και ποινικοποιείται το μεγαλύτερο όφελος που μπορεί να παράγει κανείς από το μισθό, ή την επιχείρησή του», υπογράμμισε.

Μάλιστα, ο κ. Κρίντας τόνισε ότι η κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις ερχόμενες εκλογές, θα πρέπει να περιορίσει τους έμμεσους φόρους, που αντιστοιχούν στο 80% των κρατικών εσόδων, και να επιδοτήσει την εργασία και όχι την ανεργία. Μόνο με τέτοιες δραστικές παρεμβάσεις θα ενισχυθεί η αποταμίευση και θα προσελκυσθούν ξένες άμεσες επενδύσεις, παράγοντες που φέρνουν την ανάπτυξη, που είναι άγνωστη σήμερα στην Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Κρίντας εξέφρασε το θαυμασμό του για τους Έλληνες διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων, καθώς τους θεωρεί από τους καλύτερους στον κόσμο, μιας και κατορθώνουν «σε μια αγορά που καταρρέει, να έχουν κάθε χρόνο θετικές αποδόσεις»! Πρόσθεσε, χαρακτηριστικά, ότι το τρίπτυχο «Διαχείριση περιουσίας – Τουρισμός – Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση» θα μπορούσε να γίνει η «βαριά» βιομηχανία της Ελλάδας.

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Αλέξανδρος Παππάς, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πήγασος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, που ζήτησε από τους παριστάμενους διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων να δώσουν έμφαση στη διαχείριση συναισθημάτων. «Δεν θα προσελκύσουν τον πελάτη οι καλές αποδόσεις και οι μεταξύ τους μικρές διαφορές. Ο πελάτης-επενδυτής θα έρθει επειδή ο διαχειριστής είναι καλός, κάνει προτάσεις με διαχρονικές προσομοιώσεις διαφόρων επενδυτικών μιγμάτων, και επικοινωνεί τακτικά με τον πελάτη του, στις καλές και τις κακές στιγμές της αγοράς» είπε ο κ. Παππάς.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς θύμισε ότι ο Αριστοτέλης μάθαινε στο μαθητή του Μέγα Αλέξανδρο την ισορροπημένη διαχείριση γνώσης, συναισθήματος και βούλησης ως τον θεμελιώδη παράγοντα επιτυχίας κάθε ανθρώπου. Τέλος, ο κ. Παππάς συνεχάρη τους Έλληνες διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων για τις επιτυχημένες αποδόσεις τους σε μια πολύ κακή αγορά.

Ακολούθησε η απονομή των βραβείων Fund Managers’ Awards 2018 από τον κ. Ντίνο Καλογερά, πρώην Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών και γνωστό στέλεχος στο χώρο των Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Στις κορυφαίες θέσεις των βραβείων των καλύτερων ΑΕΔΑΚ για το 2018 και την τριετία 2016-2018 βρέθηκαν κατά σειρά οι Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ, Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ, Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management ΑΕΔΑΚ, 3Κ Investment Partners ΑΕΔΑΚ και Metlife ΑΕΔΑΚ. 

Επίσης, απονεμήθηκαν τα βραβεία στα τρία πρώτα Αμοιβαία Κεφάλαια, ανά κατηγορία, για το 2018 και την τριετία 2016-2018.

Υπενθυμίζεται ότι τα Fund Managers’ Awards βασίζονται στα δημοσιευμένα στοιχεία απόδοσης για όλες τις κατηγορίες Αμοιβαίων Κεφαλαίων, ενός και τριών ετών, και εξυπηρετούν την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. Επίσης, προσωποποιούν τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πετυχημένους διαχειριστές και επιβεβαιώνουν σε ετήσια βάση τη διαχειριστική επάρκεια.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video