Nuntius: Η ομιλία Powell ενδυνάμωσε τις μετοχές

Η πτώση των πετρελαϊκών τιμών, η προειδοποίηση της BoE για ένα άτακτο Brexit αλλά και η ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ «κινούν» τις αγορές.

Nuntius: Η ομιλία Powell ενδυνάμωσε τις μετοχές

Οι μετοχές στην Αμερική ενισχύθηκαν την Τετάρτη μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Αμερικής, Jerome Powell, ότι τα επιτόκια ήταν "λίγο κάτω" από ουδέτερα, κάτι που θεωρείται πιο συντηρητικό από τις παρατηρήσεις που έκανε σχεδόν πριν από δύο μήνες. Ο S & P 500 αναρριχήθηκε 2,3% στις 2743,82 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός NASDAQ σημείωσε άνοδο 2,95% στις 7291,59 μονάδες. Ο Δείκτης Δολαρίου ΗΠΑ (DXY) υποχώρησε 0,5% στο 96,8 μετά τα σχόλια του κ. Powell, αν και η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού Δημοσίου παρέμεινε σταθερή στο 3,06%. Νωρίτερα, οι ευρωπαϊκές μετοχές διαπραγματεύονταν πλαγίως, ενώ οι ασιατικές μετοχές έκλεισαν ως επί το πλείστον υψηλότερα.

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποίησε ότι μια "ανοργάνωτη" έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να βυθίσει την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια μεγαλύτερη ύφεση από αυτή που γνώρισε μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008. Στο χειρότερο σενάριο της, η οικονομία θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά 8% μέσα σε ένα χρόνο, ενώ η GBP θα μειωθεί κατά 25%. Παρόλα αυτά, πιστεύουμε ότι ένα "ήπιο" Brexit παραμένει εφικτό και συνεπώς παραμένει εποικοδομητικό για την στερλίνα.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν μετά από τα τελευταία στοιχεία που έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν για δέκατη συνεχόμενη εβδομάδα. Η παρατήρηση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι μια τιμή για το πετρέλαιο περίπου 60 USD / bbl θα ήταν "απολύτως καλή" για τη Ρωσία, εγείρει επίσης αμφιβολίες για το κατά πόσον οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ θα προχωρήσουν σε περικοπές παραγωγής στη συνεδρίαση της 6ης Δεκεμβρίου. Ακόμα, πιστεύουμε ότι οι τιμές του πετρελαίου είναι υπερπουλημένες στα τρέχοντα επίπεδα και συνεχίζουμε να προβλέπουμε μια ανάκαμψη τους επόμενους μήνες.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
210 3350500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
keystock.com
key4trade.com
Interactive brokers

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

*Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video