Nuntius: Προβλέπει αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο

Έχουμε στραφεί θετικά στις τιμές του αργού πετρελαίου στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, καθώς η πτώση φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί και βλέπουμε περιθώρια για μια ανάκαμψη στο τέλος του έτους, υπογραμμίζει η Nuntius.

Nuntius: Προβλέπει αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο

Οι αμερικανικές μετοχές παρουσίασαν μεγαλύτερη άνοδο, ενώ οι ευρωπαϊκές υποχώρησαν ελαφρά, καθώς η προσοχή της αγοράς κυμαίνεται μεταξύ της δυνητικής εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας και των ανησυχιών σχετικά με πρόσθετους δασμούς από τις ΗΠΑ στα αυτοκινήτα, για όλες τις χώρες εκτός του Καναδά και του Μεξικού.

Οι βασικές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ήταν σταθερές και το αμερικάνικο δολάριο ενισχύθηκε για τρίτη συνεχή ημέρα, εν μέσω αυξανόμενων παγκόσμιων εμπορικών ανησυχιών. Η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος υποχώρησε σε χαμηλά τεσσάρων μηνών, λόγω ανησυχιών για την προσφορά της Κίνας, με τις μετοχές εταιριών εξόρυξης να αποδυναμώνονται.

Ακόμα, η ανάκαμψη του αργού πετρελαίου συνεχίζεται. Έχουμε στραφεί θετικά στις τιμές του αργού πετρελαίου στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, καθώς η πτώση φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί και βλέπουμε περιθώρια για μια ανάκαμψη στο τέλος του έτους, υπό την προϋπόθεση ότι ο ΟΠΕΚ θα αναπροσαρμόσει την προσφορά του και σύντομα θα υπάρξει ισορροπία αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Η αύξηση των βιομηχανικών κερδών της Κίνας μειώθηκε σε μόλις 3,6% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα εποχιακά πρότυπα που παρατηρήθηκαν στα τέλη του 2017. Η προσοχή παραμένει στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας και η βασική μας υπόθεση είναι ότι ο δασμολογικός συντελεστής των ΗΠΑ σε 200 δις δολάρια εισαγωγές από την Κίνα θα παραμείνει στο σημερινό 10%. Συνεπώς παραμένουμε θετικοί στις μετοχές της Κίνας, οι οποίες πρέπει να ενισχυθούν σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Το επίκεντρο σήμερα θα είναι ο λόγος του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, στο Οικονομικό Club της Νέας Υόρκης.

Οποιαδήποτε αναφορά στην αστάθεια της αγοράς ή στον κίνδυνο ουδετερότητας, θα γινόταν αντιληπτό ως σήμα μη αύξησης επιτοκίων. Εξακολουθούμε να αναμένουμε αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, ακολουθούμενη από άλλες δύο το Α 'εξάμηνο του 2019.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
210 3350500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
keystock.com
key4trade.com
Interactive brokers

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

*Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video