Nuntius: Τρομάζει το τεχνολογικό sell off στη Wall

Πού οφείλεται η βουτιά 3% για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq και πώς αντιδρούν οι διεθνείς αγορές.

Nuntius: Τρομάζει το τεχνολογικό sell off στη Wall

Οι αμερικάνικες μετοχές έπεσαν τη Δευτέρα, με τις τεχνολογικές μετοχές να δείχνουν τον δρόμο. Εκτός από τις εκθέσεις για την Apple περί περικοπής παραγωγής για τα νέα μοντέλα iPhone της, τα νέα των κινεζικών αρχών που εμβαθύνουν την έρευνά τους σχετικά με τις αντιμονοπωλιακές παραβιάσεις από τους τρεις μεγαλύτερους κατασκευαστές τσιπ στον κόσμο, επηρεάζουν επίσης την επενδυτική διάθεση στον τομέα της τεχνολογίας.

Ο τεχνολογικός NASDAQ μειώθηκε κατά 3% στα 7.028, ενώ ο δείκτης S&P 500 μειώθηκε κατά 1.7% στις 2.691 μονάδες. Ο Dow Jones έπεσε επίσης 396 μονάδες στις 25,017 μονάδες. Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν, αλλά οι ασιατικές αγορές έκλεισαν ως επί το πλείστον υψηλότερα απο προηγούμενες συνεδριάσεις. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών κρατικών ομολόγων παρέμειναν σταθερές στο 3,06% εν μέσω της αδύναμης κατασκευαστικής διάθεσης, ενώ ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου έφτασε χαμηλότερα, στα 96,20.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν εν μέσω ασταθούς διαπραγμάτευσης, μετά και από αναφερόμενη μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ, πιθανές κυρώσεις της ΕΕ στο Ιράν και ενδεχόμενες περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ. Το Brent και το WTI ανήλθαν στα 67 USD / bbl και 57 USD / bbl αντίστοιχα.

Υπάρχουν αναφορές ότι το κατώτατο όριο των 48 βουλευτών που απαιτούνται για να προκαλέσει ψήφο μη εμπιστοσύνης στην ηγεσία της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι δεν έχει επιτευχθεί, σύμφωνα με ένα πρόσωπο του περιβάλλοντος της κ. Μέι. Ο εκπρόσωπος της κ. May δήλωσε ότι οποιαδήποτε επέκταση της μεταβατικής περιόδου του Brexit πρέπει να τερματιστεί πριν από τις επόμενες γενικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί τον Ιούνιο του 2022, η οποία βρίσκεται κοντά στο προτεινόμενο από την ΕΕ όριο στα τέλη του 2022.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
210 3350500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
keystock.com
key4trade.com
Interactive brokers

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

*Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video