Nuntius: Οι αγορές, το Brexit και ο φόβος της Fed

Οι διεργασίες του Brexit και ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας και το ενδεχόμενο συμφωνίας του Τραμπ με το Πεκίνο εντός του μήνα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Nuntius: Οι αγορές, το Brexit και ο φόβος της Fed

Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές ήταν μικτές την Παρασκευή. Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης S & P 500 ανέκαμψε από τα χαμηλά του επίπεδα και έκλεισε σε θετικό έδαφος αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ έδειξε να θέλει να συνάψει συμφωνία με την Κίνα στη σύνοδο κορυφής των G20 αυτού του μήνα. Ενώ μια εμπορική συμφωνία φαίνεται απίθανη, πιστεύουμε ότι υπάρχει πιθανότητα συμφωνίας για το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, το οποίο θα ωφελήσει τις κινεζικές μετοχές, για τις οποίες διατηρούμε μια θετική άποψη.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ για τον Οκτώβριο αυξήθηκε κατά 0,1% σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων των ΗΠΑ υποχώρησαν στο 3,07% και το δολάριο υποχώρησε 0,5% από το υψηλό 17 μηνών. Αυτή η πίεση στις αποδόσεις τoυ δολαρίου και των ομολόγων ακολούθησε τις παρατηρήσεις του Αντιπροέδρου της Federal Reserve, κ. Richard Clarida, ο οποίος ανέφερε ότι η νομισματική πολιτική πλησιάζει στο ουδέτερο και ότι «υπάρχουν κάποιες ενδείξεις παγκόσμιας επιβράδυνσης.» Αυτό μπορεί να οδηγήσει τις αγορές στην επανεκτίμηση της αύξησης των επιτοκίων Fed, παρά τις προσδοκίες για το 2019.

Η GBP επανήλθε στο 1,2830 έναντι του αμερικάνικου δολαρίου λόγω του αδύναμου USD. Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Theresa May, η οποία προετοιμάζεται να παρουσιάσει σχέδιο συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση την Τετάρτη, δήλωσε χθες ότι μια αλλαγή ηγεσίας θα κινδύνευε να καθυστερήσει το Brexit. Αν και οι πολιτικές εξελίξεις ενδέχεται να διατηρήσουν βραχυπρόθεσμα την αστάθεια της GBP, πιστεύουμε ότι ένα ενδεχόμενο ομαλό Brexit και η τωρινή υποτίμηση της θα μπορούσαν να προκαλέσουν την ανάκαμψη του νομίσματος.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
210 3350500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
keystock.com
key4trade.com
Interactive brokers

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

*Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video