Nuntius: Ανάμεικτη μέρα για τις αγορές μετοχών

Συνεχίζουμε να βλέπουμε τη GBP ως υποτιμημένη και υποκεφαλαιοποιημένη, αν και το νόμισμα πιθανόν να παραμείνει ασταθές λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για το Brexit, υπογραμμίζει η Nuntius.

Nuntius: Ανάμεικτη μέρα για τις αγορές μετοχών

Οι αμερικανικές μετοχές έσπασαν την πολυήμερη πτώση την Πέμπτη, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να αυξάνονται κατά 0,8% και 1,1%, αντίστοιχα. Ο NASDAQ σημείωσε επίσης άνοδο 1,7% στις 7.259 μονάδες, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές ενισχύθηκαν παράλληλα με τα χρηματοοικονομικό και τον ενεργειακό τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αμερικανικές τράπεζες κινήθηκαν υψηλότερα, μετά την ανακοίνωση της Berkshire Hathaway,του Warren Buffet,για το νέο μερίδιο των 4 δισ. Δολαρίων στην JP Morgan.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές σημείωσαν επίσης ανοδική τάση, μετά τις αναφορές ότι η Κίνα είχε δώσει γραπτή απάντηση στις εμπορικές απαιτήσεις των ΗΠΑ. Οι επενδυτές ενθαρρύνονται από τις πρόσφατες εξελίξεις, οι οποίες δείχνουν ότι και οι δύο πλευρές θα ξαναρχίσουν εμπορικές συνομιλίες πριν από τη συνάντηση των G20 στα τέλη Νοεμβρίου.

Η αγορά θα πρέπει να βελτιωθεί εάν η Κίνα και οι ΗΠΑ καταφέρουν, τουλάχιστον, να επιτύχουν ανακωχή στην τρέχουσα εμπορική διαμάχη.

Αντίθετα, οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν, αφού παραιτήθηκαν αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ο γραμματέας του Brexit,  Dominic Raab. Η GBP επίσης έπεσε και έκλεισε κάτω από το 1,28 έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Αν και η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Theresa May είχε προηγουμένως κερδίσει την υποστήριξη από το υπουργικό συμβούλιο για την πρόταση της για το Brexit, παραμένει να δούμε αν το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit  θα λάβει κοινοβουλευτική έγκριση.

Συνεχίζουμε να βλέπουμε τη GBP ως υποτιμημένη και υποκεφαλαιοποιημένη, αν και το νόμισμα πιθανόν να παραμείνει ασταθές λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για το Brexit.

 

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
210 3350500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
keystock.com 
key4trade.com
Interactive brokers

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

*Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video