Οι νέες σταθμίσεις των ελληνικών μετοχών στον MSCI

Για ποιες από τις έξι μετοχές που παραμένουν στον δείκτη MSCI Greece, μετά την «έξωση» των τριών αυξάνει η στάθμιση. Πώς διαμορφώνονται τα επιμέρους ποσοστά. Οι εκτιμήσεις για τις εκροές σε Πειραιώς, Εθνικής και Eurobank.

Οι νέες σταθμίσεις των ελληνικών μετοχών στον MSCI

Οι τίτλοι των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo και δευτερευόντως αυτοί των Alpha Bank, MOH και Τιτάν βγαίνουν κερδισμένοι από την τακτική αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, καθώς λόγω της διαγραφής από τον MSCI Greece των Εθνικής, Πειραιώς και Eurobank, κερδίζουν σε στάθμιση.

Ειδικότερα, η στάθμιση του ΟΤΕ ανεβαίνει στο 26,1% από 21,1% σήμερα, του ΟΠΑΠ στο 20% από 16,1% και της Jumbo στο 14,5% από 11,8%. Ακολούθως η στάθμιση της Alpha φθάνει στο 18,6% από 15,1% σήμερα, της Motor Oil στο 11,4% από 9,2% και της Τιτάν στο 9,4% από 7,6%.

Βέβαια για το αν μεταφρασθεί η παραπάνω αύξηση βαρύτητας σε καθαρές εισροές πρέπει να συνυπολογισθεί αν η στάθμιση της εγχώριας αγοράς στους δείκτες παραμένει η ίδια ή έχει μειωθεί.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η Goldman Sachs παρουσίασε τις προβλέψεις της για τις εκροές σε Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank, μετά την υποβάθμιση των τραπεζών από τον MSCI στον Small Cap.
Ο διεθνής οίκος βλέπει για τη Eurobank εκροές αξίας 35,2 εκατ. δολαρίων (55,82 εκατομμύρια μετοχές) και για την Εθνική $24,5 εκατ. (16,49 εκατ. μετοχές). Σε ό,τι αφορά την Πειραιώς εκτιμά πως οι εκροές θα ανέλθουν στα $10,47 εκατ. (8,5 εκατ. μετοχές). Αντίθετα η Goldman Sachs εκτιμά ότι η μετοχή της Alpha θα υπεραποδώσει.


Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video