MSCI: Υποβαθμίζονται Eθνική, Eurobank και Πειραιώς

MSCI: Υποβαθμίζονται Eθνική, Eurobank και Πειραιώς

Tις εξαμηνιαίες αλλαγές στους ομώνυμους δείκτες ανακοίνωσε η MSCI. Από τον MSCI Standard Greece αφαιρούνται οι μετοχές των Εθνικής, Τράπεζας Πειραιώς και Eurobank οι οποίες προστίθενται στον MSCI Small Cap.

Ολες οι αλλαγές στους δείκτες θα τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 30ης Νοεμβρίου.

Η έξοδος της Πειραιώς και Eurobank από το δείκτη MSCI Greece θα έχει ως αποτέλεσμα εκροές για τον τίτλο της τράπεζας αλλά και εισροές για άλλες εταιρείες που παραμένουν εντός του δείκτη.

-Αναφορικά με τις εκροές στην Τράπεζα Πειραιώς, το ποσό και τον αριθμό των μετοχών, οι εκτιμήσεις διαφέρουν. H SocGen εκτιμά ότι ο αριθμός των μετοχών θα είναι 12,07 εκατ. μετοχές, η Bernstein τις τοποθετεί υψηλότερα, σε 14,2 εκατ. μετοχές, η UBS ακόμα υψηλότερα, σε 19,79 εκατ. μετοχές και, τέλος, η Wood & Company σε περίπου 25 εκατ. μετοχές. Οι παραπάνω εκτιμήσεις τοποθετούν τις εκροές σε χρηματικές μονάδες από 17,6 έως 32 εκατ. δολάρια.

-Για την Eurobank, η γαλλική τράπεζα Societe General υπολογίζει τις πιθανές εκροές σε 79 εκατ. μετοχές (52,73 εκατ. δολάρια) ή μέση συναλλακτική δραστηριότητα 9 συνεδριάσεων. Η Bernstein, στην περίπτωση της Eurobank εκτιμάει τις εκροές σε 92,9 εκατ. μετοχές ή 8,4 φορές την ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα.

Βάσει των μέσων όρων συναλλαγών του τίτλου της τράπεζας του τελευταίους μήνες, αυτές οι εκροές αναλογούν σε 4-11 συνεδριάσεις.

Οι εννέα μετοχές που συμμετείχαν στον δείκτη MSCI Greece Standard πριν τις αλλαγές: ΟΤΕ με συμμετοχή 20,27%, ΟΠΑΠ με 15,79%, Alpha Bank ΑΛΦΑ -4,30% με 13,47%, Jumbo με 10,90%, Motor Oil με 10,73%, Eurobank με 9,43%, Τιτάν με 7,72%, Εθνική Τράπεζα με 7,51% και Τράπεζα Πειραιώς με 4,17%.

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video