Οι φόβοι για το πετρέλαιο επιβαρύνουν τις αγορές

Οι πιέσεις στις τιμές του αργού πετρελαίου και η ενίσχυση του δολαρίου επηρεάζουν την τάση στις διεθνείς αγορές.

Οι φόβοι για το πετρέλαιο επιβαρύνουν τις αγορές

Οι αμερικάνικες μετοχές ήταν γενικά χαμηλότερα την Παρασκευή, με τον S & P 500 να μειώνεται κατά 0,9% και τον Nasdaq 1,6% λόγω των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου και της ανάπτυξης της Κίνας. Οκτώ από τους έντεκα σημαντικούς τομείς του S & P μειώθηκαν. Οι ομαλές τιμές του αργού εξακολουθούν να επηρεάζουν τις ενεργειακές μετοχές. Ο κλάδος των υλικών και της βιομηχανίας υποχώρησε 1,4% και 1% αντίστοιχα, μετά τα στοιχεία του Οκτωβρίου που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός των τιμών παραγωγού και οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα είχαν πέσει για τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή θα περιοριστεί στο 2,5% τους προσεχείς μήνες, επιτρέποντας έτσι στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Κίνας να εντείνουν την πιστωτική χαλάρωση για να στηρίξουν την οικονομία.

Η Xinhua ανέφερε αργά την Παρασκευή ότι ο πρωθυπουργός της Κίνας Li Keqiang είπε ότι η χώρα πρέπει να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις με τις δυσκολίες ρευστότητάς τους. Οι εξασφαλίσεις που χρησιμοποιούνται στη μεσοπρόθεσμη δανειοδοτική διευκόλυνση θα επεκταθούν ώστε να καλύπτουν τα δάνεια προς ΜΜΕ με πιστωτική ποσόστωση μέχρι 10 εκατ. CNY ανά εταιρεία.

Εν τω μεταξύ, το δολάριο ενισχύθηκε λόγω της ήπιας ενίσχυσης των μετοχών και του συνεχιζόμενου γερουσιασμού της Federal Reserve. Ο δείκτης USD (DXY) έφθασε στο 97,01, πλησίον του υψηλού 16 μηνών του 97,2, που έληξε στις 31 Οκτωβρίου. Η πτώση του ευρώ στο 1.133 ήταν εν μέρει υπεύθυνη, όπως και η πτώση της GBP στα 1.297 μετά την άλλη παραίτηση του Υπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου στα πλαίσια του Brexit. Οι Sunday Times ανέφεραν επίσης ότι άλλοι τέσσερις υπουργοί που τάσσονται υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. μπορεί να εγκαταλείψουν την υπουργική θέση, ως πίεση και στις δύο πλευρές.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
210 3350500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
keystock.com
key4trade.com
Interactive brokers

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

*Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία).

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video