Οι ενδιάμεσες εκλογές στο επίκεντρο της προσοχής

Πώς αντιμετώπισαν οι αγορές την πορεία προς τις εκλογές στις ΗΠΑ. Τι διδάσκει το παρελθόν. Γιατί υπάρχει προβληματισμός για την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Οι ενδιάμεσες εκλογές στο επίκεντρο της προσοχής

Η σημερινή προσοχή επικεντρώνεται στην αντίδραση μετά τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ. Σε αυτές όπως αναμένονταν οι Δημοκρατικοί επικράτησαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία.

Ενώ οι Αμερικανοί απευθύνθηκαν στις δημοσκοπήσεις εχθές, οι επενδυτές παρέμειναν ήρεμοι και αγόρασαν αμερικανικές μετοχές. Ο δείκτης S&P 500 και ο NASDAQ σημείωσαν άνοδο 0,6% την Τρίτη. Οι αποδόσεις για τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα άλλαξαν ελαφρώς. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να μην αντιδράσουμε υπερβολικά στα αποτελέσματα των εκλογών. Στο παρελθόν δεν υπήρξε σαφής σχέση μεταξύ των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών και των επακόλουθων επιδόσεων της αγοράς μετοχών.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη, ενώ οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ασία ήταν μικτές. Οι ενδιάμεσες αμερικάνικες εκλογές επηρέασαν την επενδυτική διάθεση στην Ευρώπη, όπως και οι ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης για τις ευρωπαϊκές εταιρείες, αλλά και τον προϋπολογισμό της Ιταλίας .

Ο ευρωπαϊκός PMI υποχώρησε τον Οκτώβριο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2016. Παρόλο που διατηρούμε θετική άποψη για τις μετοχές, λόγω των ισχυρών οικονομικών προοπτικών, έχουμε επιφυλακτική έως αρνητική άποψη για τις μετοχές της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ).

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:

keystock.com
key4trade.com
Interactive brokers

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

*Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video