Κυρίαρχο το πολιτικό ρίσκο στις αγορές

Οι εντάσεις των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία και την Κίνα «κινητοποιούν» τις διεθνείς αγορές. Η ανάκαμψη για ευρώ και χρυσό και η άνοδος του πετρελαίου.

Κυρίαρχο το πολιτικό ρίσκο στις αγορές

Οι αγορές μετοχών επανέκτησαν την πτωτική πορεία τους χθες, με επικεφαλής τις αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές και τις μετοχές της Ασίας. Ενώ ο δείκτης S & P 500 υποχώρησε 0,6%, o NASDAQ υποχώρησε 0,9%, καθώς οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και ΗΠΑ οξύνθηκαν σχετικά με τις αυξανόμενες αποδόσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ απειλούσε επίσης την Κυριακή να επιβάλει έναν άλλο κύκλο δασμών στην Κίνα, ο οποίος αύξησε την εμπορική αβεβαιότητα και οδήγησε σε μείωση του δείκτη Hang Seng κατά 1,3%. Αλλά με την περίοδο των αμερικανικών εταιρικών αποτελεσμάτων σε πλήρη εξέλιξη, πιστεύουμε ότι η ισχυρή αύξηση των κερδών έχει τη δυνατότητα να αναζωογονήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και την καλύτερη απόδοση στην αγορά.

Σε μακροοικονομική βάση, η άνοδος του Σεπτεμβρίου κατά το 0,5% στις βασικές λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, ήταν χαμηλότερη από τις προσδοκίες της αγοράς, γεγονός που οδήγησε σε αδυναμία του αμερικάνικου δολαρίου. Αντίθετα, το ευρώ ανέκαμψε στο 1,1585. Το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε χθες έναν επεκτατικό προϋπολογισμό του 2019 με στόχο δημοσιονομικού ελλείμματος 2,4%. Αυτό ανοίγει το δρόμο για ενδεχόμενη αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει το δημοσιονομικό πλαίσιο τις επόμενες δύο εβδομάδες και θα το απορρίψει. Δεδομένου του αυξημένου πολιτικού κινδύνου, συνεχίζουμε να βλέπουμε έναν κίνδυνο αμφίπλευρων γεγονότων για το ευρώ.

Στα βασικά προϊόντα, ο χρυσός συνέχισε να ανακάμπτει λόγω ασθενέστερου αμερικανικού δολαρίου, ενώ το Brent αυξήθηκε οριακά στα 80,8 δολάρια / βαρέλι εν μέσω των εντάσεων των ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας σχετικά με την εξαφάνιση του εξέχοντος δημοσιογράφου Jamal Khashoggi.

ΝUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
Τηλ .: 210 3350.500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
Keystock.com
Key4trade.com
Interactivebroker κλπ.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

* Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video