Ημέρα ρίσκου στις διεθνείς αγορές

Τα ιστορικά υψηλά στο ιστορικό χρηματιστήριο και η αναμονή μιας ακόμα αύξησης επιτοκίου από την FED. Πτωτική κίνηση για το πετρέλαιο δια χειρός Ντ. Τραμπ. Αστάθεια στην Ιταλία.

Ημέρα ρίσκου στις διεθνείς αγορές

Οι αμερικανικές μετοχές αυξήθηκαν σε νέο υψηλό ρεκόρ, χθες, ενώ ανέβηκαν και οι ευρωπαϊκές διότι οι εμπορικές ανησυχίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας… εξαφανίστηκαν. Η αμερικανική οικονομία σημείωσε άνοδο, αλλά το δολάριο υποτιμήθηκε έναντι των παγκόσμιων νομισμάτων, βοηθώντας τα ομόλογα αναδυόμενων αγορών, σε τοπικό και ξένο νόμισμα, να κερδίσουν 0,5%.

Το αργό πετρέλαιο έπεσε αφού ο Πρόεδρος Donald Trump έγραψε στο tweet ότι ο OPEC «πρέπει να μειώσει τις τιμές τώρα!» πριν από μια συνάντηση του Οργανισμού την Κυριακή στην Αλγερία. Αναμένουμε ότι οι μετοχές ενεργειακών εταιριών θα έχουν καλύτερες επιδόσεις.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίντσο Αμπέ, κέρδισε τρίτη θητεία ως αρχηγός του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας, το οποίο έχει μεγάλη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Αμπέ (Abe) θα πρέπει να έχει τρία ακόμη χρόνια ως πρωθυπουργός. Οι μετοχές της Ιαπωνίας έκλεισαν κοντά σε 25ετές υψηλό και η αδυναμία του Ιαπωνικού Γεν (JPY) έναντι του δολαρίου ΗΠΑ (USD) συνεχίστηκε.

Η επόμενη εβδομάδα θα επικεντρωθεί στη συνάντηση της Federal Reserve Bank (Fed), της ομοσπονδιακής αμερικάνικης τράπεζας, και στην παρουσίαση του πολυετούς οικονομικού σχεδιασμού της Ιταλίας. Αναμένουμε ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια 25 bps (μονάδες βάσης) και θα επαναλάβει την στρατηγική της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων. Αναμένουμε μικρές ανοδικές προσαρμογές στις βραχυπρόθεσμες οικονομικές προβλέψεις και στα σχετικά, με αυτές, διαγράμματα, αλλά δεν σημειώνονται σημαντικές αλλαγές στις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις.

Για την Ιταλία προβλέπει κάποια αστάθεια τις προσεχείς εβδομάδες και αναμένουμε από τις ευρωπαϊκές μετοχές να μην αποδώσουν όσο οι μετοχές άλλων περιφερειακών χωρών και να παρατηρηθεί αμφίδρομος κίνδυνος για το EUR / USD.

ΝUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
Τηλ . 210 3350.500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
Keystock.com
Key4trade.com
Interactivebroker κλπ.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video